Влада

Введення в дію пені за житлово-комунальні послуги та штрафні санкції до виконавців відтерміновані до 1 січня 2019 року, - Зубко

8 June 2018, 09:46

Парламент відтермінував вступ в дію закону «Про ЖКП» в частині регулювання комунальних послуг.

Так прокоментував 7 червня голосування у віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко – інформує прес-служба віце-прем’єра.

«Парламент прийняв за основу та в цілому законопроект 8424, яким відтерміновується до 1 травня 2019 року ведення в дію Закону «Про ЖКП», лише в частині регулювання комунальних послуг. Це вода, тепло, поводження з відходами, електропостачання і газ. В той же час, з 10 червня цього року вводиться в дію послуга з управління багатоквартирним будинком. З наступного місяця власники багатоквартирних будинків зможуть самостійно обирати собі управителя», - наголосив віце-прем’єр-міністр.

За його словами, необхідність прийняття законопроекту обумовлена невідповідністю вступу в дію закону «Про ЖКП» і прийняття рішення власниками щодо форми управління будинком.

«На виконання законів «Про ЖКП» та «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» вже розробляється понад 50 підзаконних актів, 30 з яких вже затверджено. Але реформа енергоефективності не проста і наразі існують розбіжності в її впровадженні. Цим законом ми відтерміновуємо введення в дію пені за житлово-комунальні послуги та, відповідно, штрафні санкції до виконавців послуг. Також уточнені перехідні положення щодо компенсації субсидій та пільг на внески, які стосуються встановлення лічильників, та на послуги з управління будинком», - зазначив Геннадій Зубко.

Прес-служба віце-прем’єр-міністра нагадує, що Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» був прийнятий парламентом 22 червня 2017 року, Закон України «Про ЖКП» - 09 листопада 2017 року.

Як повідомляв Житомир.info, 25 травня 2018 року виконком Житомирської міської ради затвердив управителів багатоквартирних будинків, які стали переможцями конкурсу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖКГ Зубко управитель ОСББ  
Матеріали по темі