Місто

Посаджений дубок – це пам’ять про мого сина, - мати загиблого Героя з Житомира

8 June 2018, 12:55

У Житомирі на Смолянському військовому кладовищі 8 червня висадили алею із 53 дубів в пам’ять про загиблих Героїв російсько-української війни. Ініціативу висадити іменну алею на кладовищі висловили родичі загиблих та представники телеканалу ZIK.

«Для мене це дуже важливо, тому що цей посаджений дубок – це пам’ять про мого сина і це дуже символічно», - каже мати загиблого героя Вадима Антонова.


Таку ідею активно підтримали в житомирському муніципалітеті та допомогли закупити не молоді саджанці дубів, а вже дорослі рослини. Підтримати родини приїхав мер Житомира Сергій Сухомлин та депутати міської ради.

«Це, перш за все, важливо для сімей (загиблих). Дуб як символ стійкості духу, як сильне дерево дає людям надію на майбутнє. Кожне це дерево буде нагадувати про їх рідних, батька чи сина, для них це дуже важливо. І це важливо для всього міста: герої, які віддали своє життя, будуть жити, поки ми про них будемо пам’ятати», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 5 червня секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж повідомила, що родини загиблих бійців висадять алею дубів на військовому кладовищі.

Як повідомляв Житомир.info, в ході обговорень місця встановлення монументу на честь воїнів було вирішено, що пам’ятник Героям АТО в Житомирі можуть встановити біля монументу Слави і замінити зірку на тризуб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алея кладовище військовий Сухомлин АТО  
Матеріали по темі