Влада

Майже 5 тисяч військових у Житомирській області завершили оформлення землі, - ГУ Держгеокадастру

8 June 2018, 17:33

Від липня 2014 року понад 4,5 тисячі військовослужбовців Житомирській області завершили процедуру оформлення земельних ділянок.

Про це 8 червня повідомила прес-служба головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

Станом на 8 червня учасники АТО завершили процедуру оформлення у власність 4 537 земельних ділянок загальною площею 4 952 гектари.

«Від початку запровадження у липні 2014 року ініціативи про забезпечення землею учасників антитерористичної операції головне управління Держгеокадастру у Житомирській області та органи місцевого самоврядування надали військовим 8 707 дозволів на розроблення документації із землеустрою для відведення земель загальною площею 9 189 гектарів. На сьогодні учасники АТО вже завершили процедуру оформлення у власність 4 537 земельних ділянок загальною площею 4 952 гектари», - інформує прес-служба.

Зокрема, для ведення особистого селянського господарства військові отримали 2 534 ділянки загальною площею 4 757 га, більше тисячі ділянок площею 111 га використають для індивідуального садівництва.

Для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд військовим передано 926 ділянок загальною площею 83 га.

За даними управління, найбільшу кількість земельних ділянок передали у власність учасникам АТО у Житомирському (869), Чуднівському (740), Андрушівському (522) та Бердичівському (399) районах Житомирської області.

У відомстві зазначають: на сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, які бажають отримати земельні ділянки.

Нагадаємо, на сесії обласної ради 6 квітня 2017 року тодішній керівник Держгеокадастру в Житомирській області розповідав, кому і в якій послідовності видає земельні ділянки його управління.

Як повідомляв Житомир.info, 27 вересня 2017 року житомирські АТОшники влаштували пікет з вимогою скасувати постанову 413 щодо виділення землі та висловити недовіру Президенту, Кабміну й Верховній Раді, а пізніше перекрили трасу на Київ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля Держгеокадастр учасник АТО  
Матеріали по темі