Влада

Керівник КП «Житомирводоканал» вкотре прокоментував стоки в Тетерів та розповів про свою філософію

13 June 2018, 16:18

Прокоментувати ситуацію щодо скидання у Тетерів нечистот – з таким проханням до керівника КП «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна під час прес-конференції 13 червня звернулися журналісти.

«Більше тієї інформації, яка розміщена на сайті водоканалу, я нічого додати не зможу. Багно водоканал не зливав. Це є очистка резервуарів води. Окрім коагульованого мулу там нічого не було. Аналізи екології і аналізи водоканалу майже співпадають по всім параметрам, крім одного – ХПК, який у нас в лабораторіях визначається різними способами», - сказав Андрій Нікітін.

Також він зазначив, що у 2020 році, після реалізації проекту з реконструкції каналізаційних очисних споруд водоканалу, з’явиться можливість проводити утилізацію мулу.

«Він не буде промиватися і потрапляти в річку. Він буде зневоднюватися і вивозитися на майданчики і може бути використаний, як добрива», - зауважив керівник КП «Житомирводоканал».

Заступник міського голови Сергій Кондратюк повідомив, що ситуацію із забрудненням річки вивчатиме робоча група.

«Є розпорядження міського голови, яким передбачено створення робочої групи якраз щодо цього питання і також щодо самої очистки річки Тетерів. Завтра робоча група приступає до роботи, найголовніша мета роботи групи – випрацювати рішення до введення в експлуатацію тих очисних споруд, котрі планується збудувати: як зробити так, щоб навіть ця вода не скидалася в річку Тетерів напряму. Це буде вже рішення робочої групи, воно буде скоординована разом з водоканалом і після ухвалення рішення ми про це повідомимо», - сказав Сергій Кондратюк.

Після розповідей про плани і проекти, журналісти запитали у директора водоканалу про його трудову діяльність, натякаючи на короткотерміновий контракт.

«Навіть якщо у вас контракт на один день, ви маєте працювати так, ніби у вас контракт на все життя. Якщо у вас контракт на все життя, то ви маєте працювати так, ніби ви постійно на випробувальному терміні. Це моя філософія», - відповів Андрій Нікітін.


Як повідомляв Житомир.info, контракт з директором КП «Житомирводоканал» продовжили лише на два місяці – до 9 серпня 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал вода Нікітін  
Матеріали по темі