Суспільство

В Копенгагені захисники тварин виступали проти будівництва хутряної ферми в Житомирській області

17 June 2018, 11:19

В столиці Данії 16 червня захисники тварин провели акцію проти будівництва фреми з розведення норок у Житомирській області.

Про це йдеться у дописі на Facebook-сторінці організації.

«На центральній площі Копенгагена проходить перша закордонна акція UAnimals. Спільно з однодумцями з Dyrenes Alliance - København ми зібрали активістів на Ратушній площі, аби заявити, що Данія та Україна проти хутряних ферм. Причиною акції стала новина про план громадянина Данії створити в Житомирській області хутряну ферму. В обмін на 10 робочих місць (офіційна інформація) в центрі України щороку вбиватимуть десятки тисяч норок, забруднюватимуть хімією грунти та води. Минулого тижня ми пікетували Житомирську ОДА, тепер звернемося до мешканців Данії», - інформують організатори акції.


Нагадаємо, 30 травня 2018 інвестор з Данії Ханс Олесен та голова ОДА Ігор Гундич підписали меморандум про будівництво в Коростишівському районі норкової ферми на 5 тисяч маточних голів. 10 червня люди з плакатами «Залиш хутро тварині» пройшлися вулицями Житомира та зібрали підписи проти будівництва норкової ферми. 11 червня керівник апарату ОДА Олексій Шатило повідомив, що на законодавчому рівні діяльність таких ферм в Україні не заборонена, тому й підстав для відмови інвестору у веденні такої підприємницької діяльності немає.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні минулого року ОДА повідомила, що в селі Сінгури Житомирського району голландська компанія будує звіроферму, де будуть утримувати до 55 тис. норок. Після запиту депутата Житомирської облради Олега Пінського на сесії 7 березня 2018 року відповідні органи перевірили роботу звіроферми. У квітні 2018 року депутати Сінгурівської сільради звернулись до правоохоронних та контролюючих органів з приводу незаконного розміщення звіроферми на території сільради. 7 червня голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма своїм розпорядженням створив робочу групу для врегулювання проблемних питань між інвестором ТОВ «Профуна» та Сінгурівською сільською радою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі