Влада

​Житомирському бронетанковому заводу присудили 300 тис. грн штрафу за невчасну поставку військової техніки для ООС

18 June 2018, 12:42

Господарський суд задовольнив позов військової прокуратури Житомирського гарнізону про накладення 300 тисяч гривень штрафних санкцій на підприємство «Укроборонпрому» за порушення умов договору на ремонт та поставку військової техніки, що призначена для подальшого використання при проведенні Операції об’єднаних сил.

Про це 18 червня Житомир.info повідомив заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк.

«Військова прокуратура Житомирського гарнізону, реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, заявила позовну заяву в інтересах держави в особі Міністерства оборони України до одного з ремонтних підприємства Концерну «Укроборонпром» про стягнення штрафних санкцій через неналежне виконання умов договору на ремонт та поставку військової техніки, що призначена для подальшого використання при проведенні Операції об’єднаних сил. 15 червня 2018 року Господарський суд м. Києва надав правову оцінку та підтвердив правомірність позиції військової прокуратури. Рішенням Господарського суду м. Києва позов військового прокурора Житомирського гарнізону задоволений у повному обсязі, а з державного підприємства зобов’язано стягнути на користь держави штрафні санкції на загальну суму понад 300 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

У коментарі Житомир.info заступник військового прокурора уточнив, що йдеться про державне ремонтне підприємство концерну «Укроборонпром», яке знаходиться в Житомирському районі. Воно не виконало умови договору щодо терміну поставки військової техніки.

На сайті Державного концерну «Укроборонпром» є дані про два державних підприємства концерну в Житомирській області: «Житомирський ремонтний завод радіотехнічного обладнання «Промінь» (п. Новоівницьке Андрушівського району) та Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод» (смт Новогуйвинське Житомирського району). Очевидно, що йдеться про штрафні санкції щодо Житомирського бронетанкового заводу.

Нагадаємо, з квітня 2018 року директором ДП «Житомирський бронетанковий завод» є Михайло Мосін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бронетанковий завод штраф військова прокуратура  
Матеріали по темі