Місто

У Житомирі протестуючі з шинами та плакатами вимагали якісні дороги та звільнення керівника обласної САД

18 June 2018, 16:23

Активісти та члени громадської організації «Авто Євро Сила» 18 червня влаштували акцію протесту під будівлею Служби автодоріг в Житомирській області. Вони принесли з собою розірвані шини та плакати з вимогами відремонтувати дороги в області. А щоб їхні вимоги почули, протестувальники напряму пішли до начальника САД. Вже у кабінеті активісти не стримували емоцій: обурювалися, подекуди й лайкою, на розбиті дороги, ями та неякісну й неефективну роботу автодору.

Керівники Житомирського облавтодору та обласної Служби автодоріг виправдовуються: всьому виною недостатнє держфінансування.

«2,7 мільярдів подано цього року на дороги, щоб зробити М-21, Р-18, Н-03. Прийшло сюди 600 млн грн – це називається частково», - каже керівник ДП «Житомирський облавтодор» Олександр Мельниченко.


Разом із тим активістам невтямки: за що начальник Служби автомобільних доріг отримує премію в більш як 200 тис. грн, якщо стан доріг в області не покращується.

«За яке виконання плану ви отримали премію 218 тис. грн? Як можна таке отримати, якщо така ситуація в області?», - запитують активісти.

«За 2017 рік. Я премію собі не давав, це міністерство», - відповідає начальник Служби автомобільних доріг у Житомирській області Геннадій Савченко.

Після більш ніж двох годин суперечок та звинувачень начальник служби автодоріг підсумовує: цьогоріч по плану хочуть відремонтувати більше півсотні кілометрів доріг в області.

«Всього 54 км доріг: Житомир - Чернівці, Виступовичі - Житомир, на Вінницю 6,5 км. Далі міст у Радомишлі, міст на Високу Піч, і ще маленький там є з трубою. Усе це в кошторис входить і це все», - говорить начальник обласної САД Геннадій Савченко.

Однак, таким обіцянкам активісти вже не вірять та просять Савченка написати заяву на звільнення, тільки, з так би мовити, випробувальним терміном.

«Якщо він так впевнений у своїх словах нехай напише заяву на звільнення наперед. Якщо він все таки не виконає свої обіцянки, то він уходить з посади. Він відповів, що нічого не буде писати. Тобто, він не впевнений в словах. Він не відповідає за свої слова. Він говорить, що вже пройшов якісний ремонт у напрямку Любара і вони вже за цей ремонт заплатили. Ми пропонуємо зараз проїхатися на його автомобілі, на нашому, будь-якому, подивитися і проконтролювати цей якісний ремонт. А там неякісний ремонт. Він не відповідає нормам і стандартам, розумієте. Тому зараз чекаємо фахівців та їдемо на перевірку», - розповідає член ГО «Авто Євро Сила» Олександр Навроцький.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня цього року більше двох десятків активістів пікетували Службу автомобільних доріг в Житомирській області: принесли понівечені шинами, на своїх автівках наклеїли плакати та частково перекривали рух по вулиці Покровській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція САД дороги активісти  
Матеріали по темі