Суспільство

​На річці поблизу Житомира рибоохорона з поліцією затримувала браконьєрів, які наловили більше сотні раків

19 June 2018, 09:22

У суботу, 16 червня, під час відпрацювання річки Гуйва поблизу села Зарічани Житомирського району патрульні затримали двох браконьєрів, які ловили рибу та раків за допомогою так званої «кливні» (каркасної сітки).

Про це 19 червня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

«За тиждень, з 11 по 17 червня цього року, інспектори рибоохоронного патруля провели рибоохоронні заходи у 9 адміністративних районах області та відпрацювали 33 водойми. Виявили 16 порушень правил рибальства, з них 8 грубих. Загальна сума збитків за два дні склала близько 5 000 грн», - інформує рибоохорона і наводить конкретні приклади.

16 червня, під час відпрацювання річки Гуйва поблизу села Зарічани Житомирського району, патрульні затримали двох правопорушників. Вони ловили рибу за допомогою кливні. Помітивши оперативну групу, яка в цей момент фіксувала правопорушення на камеру, браконьєри почали топити заборонене знаряддя лову в річці. Одному з інспекторів близько 15 хвилин довелося вплав шукати притоплену «кливню». Надалі, під час затримання, правопорушники чинили опір, і патрульним довелося викликати поліцію. За допомогою групи швидкого реагування було складено 2 адміністративних протоколи за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення та вилучено 120 раків та 4 щуки. Збитки, завдані рибному господарству області, склали 4 420 грн.

За даними рибоохоронного патруля, 17 червня, під час реагування на оперативну інформацію від небайдужого рибалки, рибоохоронний патруль на ставу «Електровимірювач» у Житомирі затримав двох правопорушників, які на гумовому човні ловили рибу двома сітками.Браконьєри встигли виловити лише 7 карасів, чим завдали збитків державі на суму 119 грн. Було складено два адміністративні протоколи як за грубе порушення правил рибальства. Сітки, рибу та гумовий човен «Барк» вилучено та опломбовано. На правопорушників чекає штраф у розмірі до 680 грн та компенсація завданих збитків.

Житомирський рибоохоронний патруль дякує за активну позицію громадян та їх допомогу у виявленні правопорушень та просить небайдужих й надалі повідомляти про виявлені порушення на водоймах та ринках області на телефони «гарячої лінії»: (0412)24-57-81 - стаціонарний, 0674146074 – мобільний.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно військові 95-ї бригади повідомили рибоохоронників про порушників, які виставили сітки на річці Гуйва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибоохоронний патруль браконьєр  
Матеріали по темі