Суспільство

Активісти майже на годину перекривали в Житомирській області трасу Київ-Чоп через забруднення річок Хомора та Случ

19 June 2018, 14:32

19 червня 2018 року представники громадських організацій, активісти, небайдужі мешканці міста, депутати міської та районної рад перекрили рух автотранспорту на автомобільному шляху міжнародного значення Київ — Чоп. Основна вимога мітингувальників – припинити забруднення річок Хомора та Случ ТОВ «Понінківською картонно-паперовою фабрикою».

Про це йдеться у публікація, яка близько 13:00 з’явилася на Facebook-сторінці Новоград-Волинської міської ради.

«Нагадаємо, протягом декількох років триває переписка посадових осіб міської та районних рад щодо вжиття заходів з недопущення забруднень «водоносних артерій», що забезпечують водою кілька населених пунктів, в тому числі і Новоград-Волинський. Проте численні звернення не дають результатів. Саме це й спонукало людей вдатись до кардинальних дій. Заступник міського голови Анатолій Легенчук поінформував, що влада міста підтримує громаду адже ситуація із забрудненням річок Хомора та Случ вже переросла в справжню екологічну катастрофу і не можна стояти осторонь коли під загрозою здоров’я 60-ти тисячної громади міста Новограда-Волинського. Понад сто осіб, що вирішили привернути увагу центральних органів влади, протягом 45 хвилин пересувались пішохідним переходом в районі населеного пункту Перемога не даючи змогу проїхати автомобільному транспорту. За попередніми даними, внаслідок акції утворились кілометрові затори в обидва напрямки автотраси», - повідомляє міська рада.

Зазначається, що в ході акції незадоволені водії вступали в емоційні дискусії з учасниками акції, мітингувальники пропустили лише військову колону з пальним.

Координатори акції підготували звернення щодо екологічного стану басейну річки Случ на ім’я Президента України, Прем’єр-міністр України та Генерального прокурора України з наступними вимогами:

1. Вжити необхідних заходів щодо тимчасового припинення діяльності ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика – Україна» в Хмельницькій області до встановлення нових очисних споруд від забруднюючих хімічних речовин.

2. Провести перевірки інших підприємств на території Хмельницької області, які за своїми технологічними умовами виробництва можуть забруднювати навколишнє природне середовище та вжити необхідних заходів до припинення такого забруднення.

3. Зобов’язати відповідні компетентні органи постійно проводити моніторинг поверхневих вод річок Хомора на кордоні із Житомирською областю і несанкціонованих місць скиду з очисних споруд ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика – Україна» на території Полонського району Хмельницької області, з висвітленням результатів лабораторних досліджень, в тому числі в засобах масової інформації.

4. В разі не вжиття вищезазначених вище заходів ми будемо змушені вдатися до більш кардинальних та масових дій.

Як повідомляв Житомир.info, 10 травня 2017 року у селі Глибочок Баранівського району активісти перекрили рух транспорту по автошляху Новоград-Волинський-Полонне-Старокостянтинів, вимагаючи вжити невідкладних заходів щодо припинення забруднення річок Хомора та Случ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перекрили дорогу Новоград-Волинський район Случ  
Матеріали по темі