Влада

​Керівник ГУНП в Житомирській області нарікає на суди, які відпускають затриманих поліцією грабіжників

19 June 2018, 14:57

Богунський райсуд відхилив клопотання поліції про взяття під варту 20-річного парубка, який 14 червня в Житомирі відібрав у перехожого мобільник та зламав йому штахетиною ногу.

Про це у своєму фейсбук 19 червня написав начальник головного управління Національної поліції в Житомирській області Вячеслав Печененко, обурюючись надто м’якими запобіжними заходами, обраними судами для затриманих поліцейськими грабіжників.

«Упродовж двох останніх тижнів дише у Житомирі було вчинено 9 грабежів, з них поліцейські розкрили – 7. Тобто, оперативно затримали підозрюваних або слідчо-розшуковим шляхом встановили осіб, причетних до грабунку людей. ПРОТЕ ЖОДЕН із цих підозрюваних судом НЕ ВЗЯТИЙ ПІД ВАРТУ (виділено автором)», - написав Вячеслав Печененко і навів один з останніх прикладів.

«14 червня уночі 20-річний парубок мало того, що збиває з ніг і відбирає мобільний у перехожого, то ще й видертою із забору штахетиною ламає потерпілому ногу, аби той його не наздоганяв. Уже уранці цей же молодик вириває телефон з рук іншої житомирянки. За кілька годин оперативники Житомирського відділу поліції встановлюють його особу (проект відеоспостереження «Безпечне місто» в дії) і затримують цього ж дня на притоні. З’ясовується, що раніше він уже притягувався за крадіжки, втім Богунський районний суд 15 червня відхиляє клопотання поліції про взяття під варту і вирішує, що домашнього арешту для такого «безвинного» парубка буде достатньо. Я далекий від думки, що він знову не вийде на вулиці Житомира з тими ж намірами. Будемо ловити…», - написав керівник поліції.


Нагадаємо, 1 червня прокуратура Житомирської області встановила невиконання поліцією рішення суду про адмінарешт трирічної давності, а також факти уникнення відбуття громадянами покарання в СІЗО за підробними довідками.

Як повідомляв Житомир.info, 2 лютого 2018 року в Житомирі заарештували кримінального авторитета, який у 2016 застрелив азербайджанця на Сінному ринку. 3 лютого житомирські судді не зібрались для обрання запобіжного заходу підозрюваному в убивстві. Однак Ібрагіма Гасімова не відпустили, і незадовго до закінчення 48-годинного терміну затримання правоохоронці оголосили йому ще одну підозру - незаконне зберігання зброї, яку вилучили ще у 2016 році під час обшуку квартири. На підставі цього 6 лютого Корольовський районний суд м.Житомира обрав чоловікові запобіжний захід – 60 діб під вартою або застава у півмільйона гривень, яка врешті була внесена.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко суд поліція грабіжник  
Матеріали по темі