Влада

Відділення для новонароджених Житомирської обласної дитлікарні отримало відзнаку за чистоту та стерильність

19 June 2018, 17:27

19 червня відділення для новонароджених недоношених дітей Житомирської обласної дитячої лікарні обласної ради отримало відзнаку «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта».

Про це повідомила прес-служба облради.

«Вже другий обласний комунальний лікувальний заклад отримав почесну відзнаку від Всеукраїнської асоціації «Служба організації інфекційного контролю» (СОІК). 19 червня керівник Асоціації СОІК Юрій Леонов разом з колегами відвідав Житомирську обласну дитячу клінічну лікарню Житомирської обласної ради, щоб вручити головному лікарю закладу Юрію Довгополому та колективу відділення для новонароджених недоношених дітей, яке очолює Віра Васьківська, відзнаку «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта», - поінформувала прес-служба.

«Найголовніше для нас – безпека пацієнтів, кожен із них повинен бути впевненим, що отримає в лікарні якісну допомогу. Заклад працює в цьому напрямку за відповідним планом, тож сподіваємось на те, що до кінця року ще чотири відділення також отримають цей почесний статус та відзнаку «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта», - сказав головний лікар закладу Юрій Довгополий.

«Наше відділення має 17 палат, розгорнуто 35 ліжок. За рік у відділенні проліковується до 900 діток, не лише недоношених, а й з проблемами, що виникають у новонароджених. Тут створені усі умови для комфортного перебування дитини та матері. На кожні чотири палати є санітарна кімната, де мами можуть провести необхідні гігієнічні процедури. Є й палати з умовами покращеного перебування матері та дитини, з окремим санвузлом. Надзвичайно важливим для нас є забезпечення санітарно-гігієнічного супроводу на сучасному європейському рівні», - розповіла Віра Васьківська.

Як зазначив керівник Асоціації Юрій Леонов, після отримання відзнаки «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта», СОІК перевіряє нагороджені заклади на відповідність сертифікатам щодо дотримання стандартів інфекційного контролю. Тож відзнаку «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта», можуть підтвердити або анулювати.

За даними облради, першими в області почесні відзнаки «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта» отримали кардіохірургічне та спеціалізоване терапевтичне відділення для постраждалих від аварії на ЧАЕС та учасників АТО Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського, які цього року вже підтвердили свою абсолютну першість у бездоганній чистоті та стерильності та знову отримали відповідні сертифікати «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитяча лікарня відзнака облрада  
Матеріали по темі