Події

​Житомирські ділки через фіктивні фірми продали за кордон сосни на 10 млн грн

20 June 2018, 20:40

Співробітники Служби безпеки України викрили на Житомирщині механізм легалізації незаконно вирубаної деревини.

Про це 20 червня Житомир.info повідомила прес-група УСБ України в Житомирській області.

«Правоохоронці встановили, що впродовж року група ділків із Житомира скуповувала у «чорних лісорубів» незаконно вирубану у держлісгоспах області соснову деревину. Для оформлення супровідної документації зловмисники використовували реквізити та штампи фіктивних фірм та фізичних осіб. Легалізовані таким чином лісоматеріали експортувались за кордон, переважно до країн Європейського Союзу, Близького Сходу та Північної Азії», - інформує УСБУ.

Співробітники спецслужби встановили, що тільки з початку 2018 року ділки встигли експортувати пиломатеріалів на більше ніж десять мільйонів гривень.

Під час санкціонованих обшуків у офісі комерсантів та на підпільній пилорамі правоохоронці виявили «чорну» бухгалтерію, печатки фіктивних підприємств, банківські картки та інші матеріали, що доводять здійснення оборудок. Також було вилучено понад сто кубів кругляка і соснових пиломатеріалів, мінімальна вартість яких становить понад триста п`ятдесят тисяч гривень.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 358 Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування для з`ясування завданих державі збитків.

Операція з викриття зловмисників проводилась спільно з управлінням захисту економіки та Слідчим управлінням ГУ Нацполіції.

Нагадаємо, в березні 2018 правоохоронці викрили подібну шахрайську схему: посадовці лісгоспу під виглядом санітарних чи планових порубок лісу створювали так званий «резерв» із необлікованої деревини і далі продавали її місцевим комерсантам за цінами, вдвічі нижчими за ринкові.

Житомир.info

Фото прес-групи УСБУ:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ деревина  
Матеріали по темі