Фоторепортаж

У столітньому житомирському кінотеатрі найкасовіші – дитячі мультфільми. Фоторепортаж

21 June 2018, 16:04

Спеціалізований дитячий кінотеатр імені Івана Франка на вулиці Михайлівській - найстаріший з діючих кінотеатрів Житомира. У грудні 2018 йому виповниться 102 роки. Навесні цього року кінотеатр демонстрував для глядачів «кіно просто неба».

Тут планують створити музей, де можна буде побачити елементи апаратури. Перший крок вже зробили – розмістили у фойє пано.

Директор КП «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста» Інна Сергійчук говорить: за неповних 6 місяців кінотеатр Франка відвідали близько 30 тисяч глядачів. Найбільш касовими були «Фердинанд», «Кролик Петрик» і «Викрадена принцеса», останній за рейтингом навіть обігнав голлівудський мультик «Коко».

«Ми очікуємо ще багато українських проектів. Глядач хоче сьогодні споглядати кіно про себе, чути своїх артистів. Кількість фільмів українського виробництва, які вийдуть у цьому році – близько 60. Якщо не виходять нові українські фільми, то ми робимо ретро-показ», - розповідає Інна Сергійчук.

Квитки на фільми – до 50 грн для дорослих, 45 для студентів і 20-30 гривень для дітей. На деякі документальні – 5-10 гривень.

Вже кілька років у кінотеатрі працює сучасна система кінопоказу NEC NC1200C, проте і від старого, плівкового обладнання в кінотеатрі не відмовляються. Ще кінотеатр принципово не відмовляє глядачам у показі, навіть якщо їх всього двоє. А також допомагає закоханим освідчитися.

«Не так давно тут була пропозиція руки і серця. Молодий чоловік прийшов, записав фільм, ми його продемонстрували перед початком сеансу як ролик. Це була їх історія знайомства. І після цього він їй зробив пропозицію. Публіка в залі гарно сприйняла», - розповіла директорка КП.

Який вигляд має будівля Житомирського кінотеатру ім. Франка зовін і всередині, дивіться у нашому фоторепортажі:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фоторепортаж кінотеатр  
Матеріали по темі