Події

СБУ затримала уродження Житомира, який хотів контрабандою вивезти предмети старовини до Росії

21 June 2018, 16:33

Співробітники Служби безпеки України попередили контрабанду майже ста предметів старовини до країни-агресора.

Про це 21 червня повідомляє прес-група управління СБУ в Житомирській області.

«Правоохоронці встановили, що уродженець Житомира скуповував на українських інтернет-аукціонах предмети старовини для перепродажу. Клієнтів ділок підшуковував на спеціалізованих сайтах, а доставку здійснював, переважно, особисто, перевозячи антикваріат під час закордонних поїздок. У ході прикордонно-митного контролю на залізничному пункті пропуску «Конотоп» оперативники спецслужби виявили у зловмисника вісімдесят вісім предметів старовини, серед яких радянські нагородні знаки та монети, срібний Георгіївський хрест початку двадцятого століття», - йдеться у повідомленні.

Вилучені цінності передано на мистецтвознавчу експертизу.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Спецоперація із затримання зловмисника проводилася співробітниками управління СБ України в Житомирські області спільно зі слідчими управління СБУ Сумщини.

Як повідомляв Житомир.info, 11 квітня 2018 року у міжнародному пункті пропуску «Виступовичі» у громадянина Молдови, який рухався у напрямку в’їзд в Україну з Республіки Білорусь, виявили партія стародруків та предмети культу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ контрабанда Росія  
Матеріали по темі