Місто

Виконком терміново погодив проект реконструкції скверу в центрі Житомира, щоб швидше провести тендер

22 June 2018, 12:50

Головний архітектор Житомира Юрій Безбородов 22 червня презентував проект реконструкції скверу на розі вулиць Небесної сотні та Лятошинського.

Перед початком позачергового засідання міськвиконкому мер Сергій Сухомлин пояснив терміновість зібрання.

«Вчора були виділені кошти для міста Житомира, я хочу подякувати народному депутату Вадиму Кривенку. І ми тепер можемо оголосити тендер на реконструкцію скверу. Саме цим і зумовлено те, що ми скликали позачергове засідання виконкому, щоб вже з понеділка могли оголосити тендер», - сказав мер Житомира.

Головний архітектор Житомира розповів, що в сквері планують замінити лави, висадити нові газони, при цьому максимально зберегти зелені насадження, які є зараз. Окрім того, асфальтне покриття планують замінити на тротуарні плитку.

«Проектом передбачається 8 камер відеоспостереження, громадська вбиральня, встановлення нового освітлення та дитячий ігровий майданчик із гумовим покриттям, щоб уникнути травмування дітей», - розповів Юрій Безбородов.

Мер наголосив, що ніяких кафе чи МАФів у проекті немає.

За словами головного архітектора, одна із жительок прилеглого будинку подала проектну пропозицію до бюджету участі із пропозицією встановити в сквері фонтан. Однак, така можливість розглядатиметься після голосування за кращі проектні пропозиції.

За словами представників КП «Зеленбуд», яке є розпорядником коштів, загальна вартість проекту із врахуванням усіх робіт та технічного нагляду становить майже 5,5 мільйонів гривень.

Після обговорення члени виконкому погодили проект реконструкції скверу: «за» проголосували 15 членів виконкому (всього у складі виконкому 25 людей).

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, на позачерговому засідання міськвиконкому планують розглянути два питання.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міськради 12 квітня 2018 мер повідомив, що для реконструкції скверу на Лятошинського вже знайшли спонсора – народного депутата Вадима Кривенка (фракції Народного фронту). Зазначалося, що орієнтовний обсяг фінансування капітального ремонту скверу на розі вулиць Небесної сотні та Лятошинського становить 5 млн 500 тис. грн, депутати проголосували за виділення з міського бюджету на цей проект 500 тис. грн. Дизайн-рішення по реконструкції скверу на Лятошинського 23 травня оприлюднив департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком сквер Безбородов  
Матеріали по темі