Влада

Житомирська ОДА запевняє, що жителі Ружинського району задоволені ремонтом доріг

22 June 2018, 12:51

У Ружинському районі Житомирської області активно продовжують усувати ямковість в рамках експлуатаційного утримання автошляхів.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Так, на ділянці О 060306 Бердичів - Вчорайше - Ружин - Городок вже ліквідували ямковість на 20 тис. 361 кв. м. Жителі села задоволені, адже останній раз дороги ремонтували ще у 1980-х роках», - пише прес-служба.

Якість виконання робіт на ділянці у с. Вчорайше, яку обслуговує підрядник ПП «Автомагістраль», перевірили 21 червня представники управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА разом з інженером технічного нагляду.

Інженер технагляду Олександр Охман коментує, що процес проведення робіт на ділянці відповідає вимогам ДБН.

«Технологічно підрядник виконує аварійний ямковий ремонт дороги правильно. Температурний режим під час робіт у нормі, асфальтобетонна суміш відповідає вимогам Державних будівельних норм (ДБН)», - зазнчив Охман.

У Ружинському районі підрядник проводить аварійний ямковий ремонт та окремими ділянками влаштовує вирівнюючий шар асфальтобетону. Відповідно до технології у найбільш аварійних ділянках роблять холодне фрезерування асфальтобетонного покриття, обламують краї, потім ділянку очищають повітрядувкою, покривають звязуючим покриттям і влаштовують шар асфальтобетону висотою від 4 до 5 см. Для вирівнюючого шару проводять шліфування напливів та нерівностей.

«Жителі с. Вчорайше процесом ремонту доріг задоволені. «Раніше була не дорога, а лише напрямок. Тепер їздити буде краще, на запчастини та ремонт машини менше витрачатиму коштів», – цитує ОДА місцевого жителя Олександра.

«Ще один водій зазначає: «Тут же їхати було неможливо, така розбита дорога.. Я працюю на «швидкій», знаєте, як по цих дорогах везти хворих? Це дуже добре, що нарешті взялись за ремонт сільських доріг», - пише прес-служба.

До кінця червня працівники планують завершити роботи на цій дорозі – не тільки ямковий ремонт, а й укріплення узбіч фрезерованим матеріалом та влаштувати розмітку.

На ямковий ремонт підрядник дає гарантію 2 роки.

Як повідомляв Житомир.info, 18 червня водій з Черняхівського району розкритикував ямковий ремонт дороги «Велика Горбаша - Троковичі – Піщанка», про ремонт якої звітувала ОДА.

У Житомирській ОДА прокоментували ганебний ремонт дороги в Черняхівському районі, зазначивши, що продовжить ремонт на дорозі «Велика Горбаша - Троковичі – Піщанка» інший підрядник.

Нагадаємо також, що 4 червня 2018 ОДА прозвітувала про усунення ямковості на 51 тис. 423,4 квадратних метрів доріг. Подібні повідомлення опубліковані також 12 червня та 18 червня. У них прес-служба ОДА зазначає, що якість виконаних робіт перевіряють працівники управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА, і що за неякісний ремонт Житомирська ОДА платити не буде.

11 червня, після перевірки якості проведення дорожніх робіт у с. Ясна Поляна Пулинського району, Роман Крисюк запевнив, що облдержадміністрація як замовник послуг не платитиме підрядникам за неякісно виконані роботи з ліквідації ямковості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА дорога ремонт яма  
Матеріали по темі