Суспільство

Жителям селища в Житомирській області повернули більше 40 тис. грн, які вони переплатили за утримання будинків

22 June 2018, 15:04

За сприяння головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області жителям одного з населених пунктів області провели перерахунки на суму 40,3 тис. грн за надані в неповному обсязі послуги з утримання будинків та прибудинкових територій.

Про це 22 червня повідомив сайт ГУ Держпродспоживслужби.

«У ході перевірки встановлено, що споживачам в неповному обсязі надавались послуги з прибирання прибудинкової території, освітлення місць загального користування, проведення поточних та профілактичних ремонтів, так як це заплановано в тарифах за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які застосовувались суб’єктом господарювання», - інформує сайт.

За повідомленням, у Держпродспоживслужбі зареєстроване колективне звернення мешканців багатоповерхових будинків одного з селищ, позапланову перевірку суб’єкта господарювання-надавача послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – проводив сектор контролю за регульованими цінами Головного управління.

«Суб’єкт господарювання порушив вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2013 року, якою затверджено Порядок проведення перерахунку розміру плати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у разі перерви в їх наданні, ненаданні або наданні не в повному обсязі. Тим самим, мешканцям багатоповерхових будинків встановили завищені від 8 до 32 копійок за 1 кв. метр тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій», - поінформувало управління.

Суб’єкт господарювання отримав припис з вимогою усунути наявні порушення та, як встановили під час позапланової перевірки, провів перерахунки споживачам загалом на 40,3 тис. грн.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року Держпродспоживслужба перевірила сімейні гуртожитки області та зобов’язала повернути людям переплачені кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба перевірка повернення коштів  
Матеріали по темі