Влада

Житомирські депутати «стомились» і проігнорували запрошення проїхатись на тролейбусі по вулиці Промисловій

26 June 2018, 17:20

На черговій сесії міської ради 26 червня депутати працювали майже п’ять годин з однією нетривалою перервою. Близько 15:00 мер запропонував завершити пленарне засідання, перенісши три останні питання (звіти) на наступну сесію. Після цього оголошення народним обранцям запропонували оглянути продовжену до вулиці Промислової тролейбусну лінію. Втім, у тролейбус, який чекав біля входу в міську раду, так ніхто з депутатів й не зайшов.

Заступник мера Дмитро Ткачук розповів журналістам, на основі яких досліджень було ухвалено рішення продовжити лінію громадського електротранспорту. За словами посадовця, за оновленими маршрутами транспорт почне курсувати вже із понеділка, 2-го липня.


«В першу чергу відштовхувались від потенційного пасажиропотоку. Даний мікрорайон характерний саме діяльністю промзони і діяльністю великих підприємств. За нашими підрахунками тільки впродовж вулиці Промислової на тих підприємствах, які там базуються до 4 тисяч працюючих. Відповідно, це зранку туди обов’язково добираються, а ввечері повертаються, ряд підприємств працює взагалі в три зміни. Тому розрахунок робився саме на платного пасажира і, говорячи про інвестиції міста в будівництво нової тролейбусної лінії, то розраховувалось, щоб вона хоч в якійсь мірі приносила максимальну користь. Також одним із факторів ще була відносна відстань, бо додаткових потужностей не створювалось. На базі існуючої підстанції було продовжено 1,2 кілометри даної лінії. Що стосується бюджету, то сума склала 3,6 мільйона гривень. На даний момент роботи вже повністю завершені, на зупинках встановлений розклад руху двох маршрутів, які планують там курсувати. Це маршрут №7 та №10, один з яких їхав до ЗОКу, а другий до заводу «Хімволокно». Зараз же вони будуть продовжені до вулиці Промислової відповідно», - розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

У муніципалітеті також передбачили і те, що співробітники деяких підприємств закінчують зміну пізно ввечері. Саме тому для потреб житомирян, які закінчують роботу ледь не вночі також передбачено окремі графіки руху транспорту.

«Враховуючи специфіку саме діяльності підприємств в мікрорайоні, то основний акцент у графіках зроблений на години пік. Більш того ми моніторили саме змінність підприємств, які працюють в промзоні. І саме під них підлаштувався один із нічних графіків, тому що в кількох підприємств перезміна відбувається о 23:00 вечора. Тому з площі Перемоги будуть курсувати з 22:45 тролейбуси, які розраховано, що будуть підвозити людей. І о 23:15 будуть тролейбуси повертатись, які забиратимуть людей і з’єднуватимуть із загальною мережею громадського транспорту міста», - розповів Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, нову тролейбусну лінію на Промислову обіцяли протягнути до кінця весни 2018.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук сесія депутати тролейбус  
Матеріали по темі