Влада

Ігор Гундич розповів, коли планують відкрити центральний житомирський стадіон «Полісся»

27 June 2018, 15:04

Реконструкція центрального стадіону «Полісся» виконана на 65 відсотків. Про це журналістам Житомир.info повідомив заступник голови Житомирської ОДА Роман Щебетов. За його словами, впродовж останнього часу виникали перебої із фінансуванням робіт, однак зараз підрядники виходять на фінішну пряму.

«Враховуючи перебої з фінансуванням, з його затвердженням (проблема полягає не в наявності коштів, а саме з процедурами затвердження відповідного фінансування), то наразі стан готовності стадіону - десь на рівні 60-65%. На наступному тижні ми запускаємо авансування робіт, щодо виробництва освітлювальних приборів. Так само вже плануємо здійснити асфальтування. Вже виходимо на упоряджувальні фінішні роботи», - розповідає заступник голови Житомирської ОДА Роман Щебетов.


Паралельно із роботами із облаштуванням автоматичної системи поливу та підігріву газону йде підготовка і до виготовлення накриття, яке встановлять над західною трибуною стадіону.

«На наступному тижні вже є домовленість щодо виробництва металоконструкцій. Ми будемо здійснювати перший авансовий платіж, щоб виробник міг закупити відповідний метал і віддати його у виробництво. По графіку виконання робіт та металоконструкцій, протягом місяця із дня отримання авансу тут, на майданчику, буде вже перша металева конструкція, і протягом декількох днів будуть надходити інші, бо контрольна збірка буде проходити на виробництві», - каже Роман Щебетов.

За словами голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича, який також оглянув хід виконання робіт, реконструкція центральної спортивної арени перебуває під його особистим контролем. Губернатор розповів, що наразі темпи робіт є незадовільними, і він вимагатиме збільшення кількості робітників на об’єкті, однак пришвидшення ніяк не повинно вплинути на якість.

«Я щонайменше двічі на тиждень буваю на стадіоні. Я проходжу всі куточки, де ведуться роботи. Я сам особисто дивлюсь і закликаю і підрядну організацію, і заступника, який займається цим стадіоном, який курує сферу будівництва, щоб якість була відповідною. Тому що я розумію, що дуже багато грошей піде на реконструкція цього стадіону, і потім буде багато людей, які будуть ходити і казати: тут не так, тут не так. Тому ми будемо все робити для того, щоб максимально мінімізувати те, щоб десь роботи були виконані неякісно. За якість ми також боремось», - переконує голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Відкрити центральний стадіон «Полісся» хочуть вже до кінця цього року.

«Я не хотів би зараз називати чіткої дати, щоб потім говорили, що я не дотримав слова. Я можу лише одне сказати, що ми плануємо відкрити стадіон в 4-му кварталі цього року. Фактично це буде восени, бо ми розуміємо, що є реальні процеси. На сьогодні від початку монтажу накриття над трибуною і до завершення потрібно 4-4,5 місяці. Тому я розумію, що це буде 4-й квартал», - сказав Ігор Гундич.

Нагадаємо, влітку 2016 року будівельники знесли частину трибун, а згодом чиновники показали як виглядатиме стадіон після реконструкції.

Про обіцянки вісьмох губернаторів та «будівництво довжиною у вічність» дивіться у відеосюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стадіон реконструкція "Полісся"  
Матеріали по темі