Події

Посадовцю управління екології Житомирської ОДА вдруге за 8 місяців оголосили про підозру

2 July 2018, 11:45

Заступника директора департаменту екології і природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до розтрати понад 300 тис грн бюджетних коштів.

Про це 2 липня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області слідче управління ГУНП в області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо неправомірних дій службових осіб Департаменту екології і природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації. За погодженням з прокуратурою області, 27 червня 2018 року повідомлено про підозру заступнику директора Департаменту екології і природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України», - поінформувала прокуратура.

За даними прес-служби, в 2014 році заступник директора департаменту, неналежно виконуючи свої службові обов`язки, через несумлінне ставлення до них, не вжив заходів щодо перевірки цін на товари і роботи та погодив проектну документацію на технічне переоснащення із заміною аварійного обладнання каналізаційної насосної станції в смт. Миропіль Романівського району.

«Унаслідок таких неправомірних дій зайво перераховано понад 300 тис грн бюджетних коштів, чим державі спричинено тяжких наслідків на зазначену суму. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу», - повідомляє прокуратура і зазначає: санкція частини 2 статті 367 Кримінального кодексу України передбачає покарання - позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Нинішнім заступником керівника управління екології є Сергій Сіренький, про що свідчать дані офіційного сайту управління. На порталі declarations.com.ua знаходимо дані, що Сергій Сіренький обіймав цю ж посаду і в 2014 році: у 2015 він подав річну декларацію про доходи як заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Житомирської ОДА. У жовтні 2017 року посадовцю вже оголошували про підозру у вчиненні розтрати майна, тоді це стосувалося технічного переоснащення аварійного обладнання каналізаційно-насосної станції в Бердичеві.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році розпорядженням тодішнього губернатора ОДА Сергія Машковського департамент екології та природних ресурсів став управлінням екології та природних ресурсів Житомирської ОДА. У січні 2017 голова Житомирської ОДА Ігор Гундич звільнив начальника управління екології та природних ресурсів Вадима Войцешука, який попався на хабарі в 2500 доларів. У вересні 2017 року на посаду начальника управління екології та природних ресурсів ОДА призначили Оксану Ревенко.


Нинішнє керівництво управління екології і природних ресурсів Житомирської ОДА. Скрін 2 липня 2018

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: управління екології Сіренький прокуратура підозра  
Матеріали по темі