Здоров'я

У багатодітній родині в Житомирській області на кір захворіли 8 дітей

2 July 2018, 14:21

У Житомирській області ситуацію по захворюванню на кір можна охарактеризувати як неблагополучну: за тиждень захворіли 22 людини, в тому числі 8 дітей з багатодітної родини.

Про це 2 липня Житомир.info повідомив Житомирський обласний лабораторний центр.

«Залишається неблагополучною епідемічна ситуація з кору в області. З 21 по 27 червня на кір захворіло 22 особи, в тому числі 15 дітей та 7 дорослих. Зареєстровано спалах кору у смт Гришківці Бердичівського району. Станом на 27 червня в багатодітній родині захворіло 8 дітей. У всіх дітей відсутні щеплення через відмову батьків», - зазначається в повідомленні, яке надіслали на електронну адресу Житомир.info.

У вогнищах інфекції фахівці лабораторного центру проводять протиепідемічну роботу, - повідомляють в лабораторному центрі. З початку року в Житомирській області на кір захворіли 249 людей: 104 дитини та 145 дорослих.

Спеціалісти нагадують, що кір – небезпечне і заразне захворювання, ліків від якого не існує. Ускладнення цієї хвороби можуть мати смертельні наслідки. У зоні ризику знаходяться діти, які не мають двох щеплень, та дорослі, у яких відсутній імунітет.

Як повідомляв Житомир.info, до цього в Житомирській області щотижня фіксували близько 18 випадків кору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір вакцина щеплення  
Матеріали по темі