Суспільство

Житомирський рибоохоронний патруль за місяць вилучив більше 200 знарядь лову та 196 кг риби

3 July 2018, 10:52

У червні місяці ще тривала весняно-літня нерестова заборона (до 20 числа), саме у цей період інспекторами Житомирського рибоохоронного патруля було зафіксовано 153 порушення правил рибальства.

Про це 3 липня поінформував Житомирський рибоохоронний патруль.

«Так, стосовно недоброчесних рибалок складено 30 адміністративних протоколів і виписано штрафів на суму 1961 грн. Дані громадяни порушували заборону та ловили рибу за допомогою декількох вудочок (згідно наказу про встановлення весняно-літньої нерестової заборони дозволено було ловити лише з берега на одну вудочку) та перебували на водоймах на човні, що теж було заборонено. Житомирський рибоохоронний патруль протягом червня зафіксував 61 грубе порушення Правил любительського та спортивного рибальства. Правопорушникам нараховано збитків за незаконно виловлені водні біоресурси на суму 125 057 грн. Цікаво відмітити, що протягом останнього тижня кожної ночі інспекторам вдавалось схопити браконьєрів «на гарячому» поблизу таких населених пунктів, як с.Корчак, с.Перлявка, с.Дениші, що у Житомирському районі. Правда, деяким все ж таки вдавалось втекти: правопорушники вплав, через зарослі очерету, залишивши свої гумові човни та заборонені знаряддя лову втікали від рибоохоронних патрульних», - йдеться у повідомленні.

Всього за місяць було вилучено 218 заборонених знарядь лову, 196 кг незаконно добутої риби та 5 гумових човнів.

«Для прикладу, 28 червня, коли усі громадяни святкували День Конституції, на р. Гуйва, в районі с. Гуйва Житомирського району рибоохоронними патрульними було виявлено грубе порушення правил рибальства. Громадянин ловив раки з гумового човна за допомогою 13 раколовок. Спочатку, при перевірці раколовок даного «рибалки» було виявлено 37 раків, але після огляду човна, патрульні виявили захованих у мішку ще 60 раків. Стосовно порушника складений адміністративний протокол за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення та нараховано збитків, завданих рибному господарству на суму 2473 грн 50 коп. Також, цього самого дня, на р. Тетерів, біля скелі «Голова Чацького», що у м. Житомирі затримано правопорушника, який разом із 10-річною дочкою ловили рибу незаконним «хитромудрим» способом. Так, порушник гарно замаскував заборонені знаряддя лову – «заборчики»: до трьох телескопічних вудочок була прикріплена нитка, до якої замість гачка був прив’язаний «заборчик». Спочатку браконьєр намагався чинити опір – почав тікати і відмовлятися від скоєння правопорушення, але потім, коли патрульними були роз’ясненні його права і обов’язки та було доказано факт вчинення правопорушення згідно Правил любительського і спортивного рибальства, громадянин визнав вину та надав свої дані для складання адміністративного протоколу», - розповіли інспектори.

Житомирський рибоохоронний патруль просить усіх небайдужих обов’язково повідомляти про виявленні порушення на водоймах та ринках області на телефон «гарячої лінії»: (0412)24-57-81 – стаціонарний, (067)4146074 – мобільний.

Як повідомляв Житомир.info, 25 та 26 червня рибоохоронний патруль поблизу Житомира затримав чоловіка, який на річці Гуйва виловив майже 400 раків, 7 лящів та судака.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рибоохоронний патруль риба  
Матеріали по темі