Фоторепортаж

Житомирські кавалеристи на патрулюванні у гідропарку. Фоторепортаж

9 July 2018, 13:51

Ловелас та Віктор, Ласточка та Вадим, Мулат і Сергій, Машка і Вадим – чотири з п’яти пар житомирських поліцейських-кавалеристів та їхніх підопічних.

Вони патрулюють Житомир у вихідні та святкові дні у парковій зоні, гідропарку, лісопарку.

7 липня наш фотокореспондент поспілкувався з вершниками-поліцейськими.

«Наші кавалеристи та коні охороняють і Київ, і Харків. Зазвичай – футбольні матчі. Охороняли навіть останній чемпіонат. Коней перевозять у спеціальному транспорті, де створені всі умови для тварин. Вони дорогою можуть навіть їсти», - розповідають поліцейські та зазначають, що тварини вже звикли до відряджень та нормально їх витримують.

Наймолодшому поліцейському коню – 8 років, найстаршому – 15. У кожного коня – свій вершник, за яким він закріплений.

«Це ті самі коні, які служили ще у міліції. Зараз в Тетерівці, де вони живуть, проходить ремонт: їм роблять нову, простору конюшню. Щодня один кінь з’їдає близько трьох кілограмів вівса, від п’яти кілограм зеленої маси зранку та ввечері», - розповідають поліцейські-кіннотники.

Коні не бояться вистрілів, адже їх спеціально тренують, підриваючи петарди, а після кожного вистрілу їм дякують смаколиками.

«У кінного патруля є перевага над велосипедним – більша маневреність у лісо-парковій зоні, можливість пересуватися по піску, високій траві», - зазначають кінні патрульні.

У місцях, де патрулюють кавалеристи, завжди багато бажаючих сфотографуватися з кіньми та вершниками. Поліцейські їм не відмовляють. Проте посидіти чи покататися на конях – не можна.

Потрапити у кавалеристи можна, прийшовши на службу до поліції. Проте треба вміти поводитися з кіньми. В житомирському кавалерійському підрозділі жінки не служать, бо, як кажуть самі кавалеристи, бажання не виявляли, проте в київському кавалерійському підрозділі вже служать і жінки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кінна поліція кінний патруль патруль патрулювання поліція  
Матеріали по темі