Влада

На дорозі Черняхів-Забріддя розпочали ремонт за рахунок митних коштів

10 July 2018, 09:18

На Житомирщині розпочали ремонт доріг за рахунок коштів від перевиконання збору митних платежів – першу дорогу ремонтують Черняхів-Високе-Забріддя.

Хід виконання початку робіт перевірив 9 липня начальник управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА Роман Крисюк, - пише прес-служба облдержадміністрації.

«На дорозі Черняхів-Забріддя через село Високе розпочали поточний середній ремонт за рахунок митних коштів у сумі 1 млн 244,552 тис. грн. Ремонт проводиться на ділянці 550 метрів, яка була суцільно уражена – планують влаштувати вирівнюючий шар товщиною 5 см. Загальна площа ділянки 3 тис. 300 кв. м», – сказав Роман Крисюк.

Також він додав, що на ділянці планують влаштувати вирівнюючий шар товщиною 5 см – загальна площа 3 тис. 300 кв. м.

За словами голови Високівської ОТГ Миколи Бардука, дорога не знала капітального ремонту з тих пір, як її побудували у 1960-х роках.

«Я просив її відремонтувати вже 2 роки, але Служба автомобільних доріг не зважала. Тільки після переходу доріг під відомство облдержадміністрації роботи розпочалися. Цю дорогу побудували у 1960-х роках і з тих пір капітального ремонту вона не бачила. Ми дуже раді, що почали робити дорогу, яка веде до громади. І це лише початок», – сказав Микола Бардук.

Ремонтує дорогу підрядна організація ПП «Автомагістраль». Планується, що роботи будуть виконані протягом тижня. Крім цього, буде влаштоване узбіччя дороги.

Нагадаємо, у Житомирській області прокуратура через суд зобов’язала встановити трирічну гарантію на виконаний в Романові ремонт дороги.

У червні 2018 року чиновники ОДА перевіряли якість ямкового ремонту дороги в Романівському районі, яка останній раз бачила ремонт у 80-х роках минулого століття.

Як повідомляв Житомир.info, з 2018 року дороги Житомирської області «забрали» у Держагентства і передали місцевій владі. В лютому голова ОДА Ігор Гундич заявляв, що у 2018 на капітальний і поточний ремонт доріг Житомирської області сумарно спрямують близько 1,5 мільярда гривень. У квітні 2018 користувачі соцмереж скаржились на розбиті траси, а Житомирська ОДА виклала фото, як шляховики проводять ямкові ремонти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Крисюк ОДА ремонт дорога митні кошти  
Матеріали по темі