Події

Правоохоронців вразила історія пошукових запитів у смартфоні 15-річного хлопця, якого підозрюють у вбивстві бердичівлянки

10 July 2018, 11:43

Житомирські поліцейські в найкоротші терміни затримали підозрюваного у вбивстві 37-річної бердичівлянки. Про це під час брифінгу 10 липня розповів начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області Вячеслав Печененко. Головний поліцейський Житомирщини також розповів, чому правоохоронці із впевненістю називають підозрюваного молодика вбивцею.

«Беззаперечні докази, які були знайдені як на місці скоєння злочину, так і в місцях, де вбивця викинув свої речі, доводять, що саме він скоїв цей злочин. Це зухвало, бо вбивці 15 років», - сказав Вячеслав Печененко.

За словами керівника поліції Житомирщини, для швидкого розслідування цього резонансного злочину були кинуті чи не всі сили кримінальної поліції регіону. Менш ніж за дві доби, вже 7-го липня, підозрюваного у скоєнні злочину затримали.


«Він з нормальної сім'ї. Звичайно, він свою провину не визнає, але докази настільки беззаперечні, що прокуратура підтримала обвинувачення, і суд обрав міру запобіжного заходу - арешт без права внесення застави. Докази - це і покази свідків, які бачили його за 20 хвилин до скоєння злочину, і записи камер відеоспостереження із заправки «OKKO», куди він заходив у магазин, одяг, в якому він був, одяг, який ми потім знайшли в очереті вже зі слідами крові. Цей одяг він намагався викинути і сховати. Знайдено медичну рукавичку, в якій він скоював злочин. Ця рукавичка порізана на правій руці і поріз у нього – на правій руці. Він отримав його під час скоєння цього злочину», - розповів головний поліцейський Житомирської області.

Втім, не це здивувало правоохоронців. Найбільший подив викликав вміст смартфону молодика та історія його пошукових запитів у мережі.

«Те, що не вкладається в нормальної людини в голові, це те, що було знайдено в нього в телефоні. Коли ми «зламали» його телефон, ми знайшли багато візитів на сайти порнографічного характеру. І найголовніше, ми знайшли в пошуковій базі, він робив пошукові запити «Як вбити людину». Після скоєння злочину у нього були пошукові запити «Як безпечно продезінфікувати глибокі поранення». Вся ця доказова база і перші опитування свідків говорять про те, що він дійсно скоїв цей злочин. Ще один момент, який не вкладається в голові – це відсутність мотиву скоєння цього злочину. Причини ми дійсно не розуміємо. Звичайно, з цього приводу буде призначена психіатрична експертиза цьому покидьку. І, звичайно, вже потім будемо доводити в судах його провину», - розповів Печененко.

Наразі правоохоронці розглядають кілька версій вбивства.

«Враховуючи те, що мотиви скоєння вбивства є незрозумілими, ніяких пов'язуючи факторів між вбитою та вбивцею немає. Ми можемо тільки розглядати такі версії, як психічні розлади, ми можемо розглядати версію, що може це вид якоїсь небезпечної гри, які ми бачимо і по телебаченню і в інтернеті. То в нас були «Сині кити», то в нас ще були якісь підліткові небезпечні ігри. Звичайно, вони могли призвести до таких наслідків. Казати, що якась не благополучна сім'я чи якісь проблеми в сім'ї – не можна», - розповів Вячеслав Печененко.

Щодо відповідальності, яка загрожує п’ятнадцятирічному підозрюваному, то тут правоохоронці не можуть сказати чогось конкретного. За словами Вячеслава Печененка, якби мова йшла про повнолітнього, то міра покарання була б однозначною – від 15 років тюрми до довічного ув’язнення. Однак, враховуючи вік молодика, правоохоронці поки утримуються від коментарів.

Нагадаємо, під час брифінгу 10 липня начальник головного управління Нацполіції у Житомирській області Вячеслав Печененко розповів про те, що вбивцю 37-річної бердичівлянки затримано.

Як повідомляв Житомир.info, у жительки Бердичева, яку знайшли вбитою в кущах, залишилась 12-річна дочка.

Увечері 5 липня у Бердичеві Житомирської області неподалік дороги перехожий виявив тіло жінки.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко Бердичів вбивство поліція  
Матеріали по темі