Суспільство

Кращий житомирський університет – на 70 місці у рейтингу вищих навчальних закладів України

10 July 2018, 13:07

Інформаційний ресурс «Освіта.ua» опублікував рейтинг вузів Житомира та Житомирської області, що посіли найвищі місця в консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України 2018 року.

Так, перше місце у рейтингу зайняв Житомирський державний технологічний університет. На другому опинився Житомирський державний університет імені Івана Франка. Третє місце посів Житомирський національний агроекологічний університет, четверте - Житомирський базовий фармацевтичний коледж.

У загальному ж консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України Житомирський державний технологічний університет зайняв 70 місце (розділивши його з Полтавським національним технічним університетом імені Юрія Кондратюка), Житомирський державний університет імені Івана Франка – 99 (розділивши його з Національним університетом кораблебудування імені адмірала Макарова), Житомирський національний агроекологічний університет – 171, Житомирський базовий фармацевтичний коледж – 194.

Підсумкова таблиця включає 237 вищих навчальних закладів.

Скріншот таблиці з сайту Освіта.ua

У якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України використані найбільш авторитетні серед експертів та засобів масової інформації національні рейтинги навчальних закладів України: "Топ-200 Україна", "Scopus" та "Бал ЗНО на контракт", кожен з яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів.

Отриманий узагальнений рейтинг підсумовує рейтингові місця вузів за версією "Топ-200 Україна", "Scopus" та "Бал ЗНО на контракт".

Як повідомляв Житомир.info, п’ятірка кращих житомирських вузів 2017 року за підсумками рейтингу на інформаційному освітньому ресурсі «Освіта.ua» виглядала так:

  1. Житомирський державний технологічний університет
  2. Житомирський державний університет ім. І. Франка
  3. Житомирський національний агроекологічний університет
  4. Житомирський військовий інститут ім. С. Корольова
  5. Житомирський інститут медсестринства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вуз університет рейтинг  
Матеріали по темі