Економіка

До кінця року влада Житомирської області хоче забезпечити житлом 42 родини АТОшників і на 100% закрити потребу

12 July 2018, 11:08

На Житомирщині 42 родинам учасників антитерористичної операції планують придбати житло у 2018 році.

Про це 12 липня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на департамент праці, соціальної та сімейної політики.

«У 2018 році з державного бюджету Житомирщина отримає субвенцію на придбання житла сім’ям учасників АТО на загальну суму 31,8 млн грн. За ці кошти планують придбати житло 42 родинам учасників антитерористичної операції (11 родинам загиблих учасників АТО та 31 особі з інвалідністю I-II груп, які перебувають на квартирному обліку). Таким чином потреба забезпечення житлом цих пільгових категорій буде закрита на 100%», - інформує ОДА.

«Вже надійшла більша частина субвенції, і наразі триває процедура затвердження розміру грошової компенсації відповідними комісіями та відкриття спеціальних рахунків в Ощадбанку. До кінця липня перші 19 млн грн будуть перераховані пільговикам. Кошти направляються пільговику на рахунок, і протягом 12 місяців він має вибрати собі і придбати житло. Якщо за цей час кошти не будуть витрачені на ці цілі, вони повернуться до держбюджету», – сказав директор департаменту Юрій Прокопець.

Пільговики можуть придбати житло і на первинному, і на вторинному ринку. Після укладання договору з продавцем департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА перевіряє цей договір і дає дозвіл банку перерахувати кошти.

За даними прес-служби, упродовж 2016-2018 років за рахунок бюджетних коштів у Житомирській області придбали житло 110 родинам учасників антитерористичної операції (з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи та сім’ям загиблих військовослужбовців) на загальну суму 65,4 млн грн.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року Уряд дозволив інвалідам та сім’ям загиблих в АТО давати гроші для придбання житла, і на квітень 2017-го житло за бюджетні кошти придбали 50 родин загиблих військових та 23 інваліда війни.

Як повідомляв Житомир.info, до кінця року 2018 року для житомирських десантників побудують три гуртожитки поліпшеного типу та ще 7 - для військових на території 30-ї Новоград-Волинської бригади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло військовий квартира АТОшник  
Матеріали по темі