Влада

Гендиректорці Житомирського драмтеатру хочуть додати повноважень і дати надбавку за напруженість

12 July 2018, 12:18

Генеральний директор Житомирського драмтеатру Наталія Ростова може отримати нову посаду з корекцією оплати.

Про це йдеться в додатку до проекту рішення Житомирської обласної ради «Про внесення змін до контракту з генеральним директором комунального підприємства «Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І.А.Кочерги», який 11 липня опублікували на сайт облради.

Так, враховуючи подання ОДА та звернення управління культури і туризму, облрада має намір внести зміни до контракту з гендиректором драмтеатру Наталією Ростовою шляхом укладення додаткової угоди, яка є його невід’ємною частиною.

У додатковій угоді між головою облради Володимиром Ширмою та Наталією Ростовою прописано, що в тексті контракту з гендиректоркою назву посади з «генеральний директор» слід змінити на «директор-художній керівник КП Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І.А. Кочерги» облради» та додати умову виплати надбавки за складність, напруженість у роботі у розмірі до 50 відсотків до посадового окладу та в межах фонду оплати праці.

Інші умови контракту, не зазначені у даній додатковій угоді, хочуть залишити без змін.

Нагадаємо, багаторічним художнім керівником Житомирського драмтеатру є Наталія Тимошкіна. Чи означає це, що повноваження Тимошкіної перейдуть директорці, цікавимося у розробниці проекту рішення – в. о. начальника управління культури та туризму Житомирської ОДА Тетяни Парфентієвої.

«Там не тільки цей контракт. Там декілька контрактів, які ми приводимо у відповідність до закону про театр і театральну справу. Це чисто законодавча корекція. Цього вимагає закон. Наталія Тимошкіна залишається художнім керівником. У театрі ляльок та ж історія. Вони (керівники) мають володіти компетенцією обох посадовців, плюс контроль – це як два в одному. Всі лишаються, ніхто не звільняється», - запевнила посадовиця Житомир.info.

Нагадаємо, в березні 2017 року конкурсна комісія облради погодила кандидатуру Наталії Ростової на посаду нового директора драмтеатру з укладенням з нею контракту на 5 років. Єдиною конкуренткою Ростової була худкерівник театрального колективу Тетерівського будинку культури Житомирського району Світлана Мяновська.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2017 відбулося урочисте відкриття 74-го театрального сезону Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги.

Наталія Тимошкіна та Наталія Ростова на прес-конференції у 2014 році:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: театр драмтеатр Наталія Ростова  
Матеріали по темі