Економіка

Житомирська фірма, яка ремонтує стадіон «Спартак», виграла «жирний» тендер з будівництва басейну в дитячому таборі

13 July 2018, 14:01

Житомирська приватна ремонтно-будівельна фірма «Комунальник» виграла тендер на 14,2 млн грн з будівництва плавального басейну в дитячому таборі «Світанок» Любарської райради Житомирської області.

Договір з фірмою підписаний 29 травня 2018 року, останні зміни до договору датовані 7 червня 2018. Приступити до робіт фірма мала не пізніше, ніж через 3 дні після підписання договору. Згідно з документом, «Комунальник» має право залучати підрядників та гарантувати усунення будівельних та інших недоліків протягом 10 років.

Примітно, що в грудні 2017 року директор табору «Світанок» уклав аналогічний договір з іншим підприємством – ТОВ «Українська інвестиційна енергетична компанія» з міста Умань Черкаської області, яке було визнане переможцем перших торгів з пропозицією в 14,9 млн грн. Однак за втручання прокуратури договір був розірваний.

Як повідомила Житомир.info 13 липня прес-служба прокуратури Житомирської області, тендерна пропозиція підрядника не відповідала вимогам замовника та підлягала відхиленню згідно із Законом України «Про публічні закупівлі».

«Дитячим закладом оздоровлення та відпочинку «Світанок» Любарської райради у грудні 2017 року неправомірно укладено договір з ТОВ «Українська інвестиційна енергетична компанія» про виконання робіт з будівництва плавального басейну вартістю 14, 9 млн грн. Однак виявилося, що учасник не надав розрахунки вартості окремих матеріальних ресурсів, які є предметом закупівлі, а також не включив їх ціни до загальної вартості тендерної пропозиції. До того ж, ще й неправильно провів розрахунок загальновиробничих витрат, що призвело до збільшення договірної ціни», - поінформувала прокуратура 13 липня 2018 року.

Позов до суду заявила Бердичівська місцева прокуратура, а господарський суд Житомирської області позовні вимоги визнав обґрунтованими та прийняв справу до провадження.

«Лише після цього обома сторонами у добровільному порядку розірвано договір про закупівлю робіт, а тендерним комітетом оголошено та проведено нову процедуру відкритих торгів щодо спорудження плавального басейну в смт Любар для дитячого оздоровчого закладу», - резюмує прокуратура.

Нагадаємо, оголошення про заплановані торги табір «Світанок» опублікував у листопаді 2017 року.

Як повідомляв Житомир.info, на повторних торгах з реконструкції житомирського стадіону «Спартак» в листопаді 2017 року фірма «Комунальник» скинула мільйон та виграла тендер. 29 листопада 2017 року з фірмою уклали договір, а 13 квітня 2018 року – останню додаткову угоду. Свої послуги підприємство оцінило в 21,8 млн грн. Відремонтувати «Спартак» фірма має до кінця 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: басейн прокуратура тендер  
Матеріали по темі