Суспільство

В Житомирській області вшанували жертв Копищенської трагедії: показали, як німецькі окупанти знищили жителів селища

13 July 2018, 15:04

12 липня в Олевському районі Житомирської області у 75-ту річницю Копищенської трагедії провели реконструкцію подій, що відбувалися тут в липні 1943 року.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Присутнім показали, як жило селище у мирний час, як німецькі окупаційні війська повністю знищили його жителів. У рамках заходу відбувся мітинг-реквієм із запаленням свічок біля меморіальних дошок та вечір пам’яті, де виступив фольклорний ансамбль національного обряду «Родослав»», - йдеться у повідомленні.

Довідка ОДА: 13 липня 1943 року у с. Копище Олевського району німецькі окупаційні війська розпочали операцію «Пані Хельга», в ході якої було знищено все селище, де мешкало більше трьох тисяч людей. Тут тепер знаходиться братська могила із меморіальними дошками та музей, де розповідається про трагічну історію селища.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією історика Юрія Малашевича, 13 липня 1943 року окупанти в Житомирській області спалили села Добра (повністю, загинуло 137 жителів) та Копище (570 дворів, загинуло 2887 жителів) Олевського району, село Солотине (повністю, загинуло 64 жителі) Овруцького району, село Кленова (повністю) Городницького району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА Олевський район війна окупант  
Матеріали по темі