Суспільство

На полігоні під Житомиром завершилися змагання на кращу снайперську пару серед військових частин ДШВ

13 July 2018, 20:54

На Житомирщині завершилися змагання на кращу снайперську пару серед військових частин Десантно-штурмових військ ЗС України.

Про це 13 липня повідомляє прес-служба командування ДШВ ЗС України.

«Протягом трьох днів на загальновійськовому полігоні ДШВ найкращі майстри дальнього бою українського десанту змагалися за право бути кращими серед кращих. Під час перших двох днів, учасники змагань відпрацьовували стрілецькі вправи, а третій день розпочався з практичних дій у тактичній обстановці», - йдеться у повідомленні.

Снайпера-десантники виконували нестандартні вогневі вправи з різних положень: сидячи, стоячи із завалом, з гвинтівкою на бік тощо. Також виконували стрільбу під навантаженням. Тобто пробіжка, що імітує стан бойового стресу, стрільба із незручних положень, з різних стовпчиків, підвіконня, з полу сидячи, з даху, напівлежачи, віконних прийомів тощо. До речі, дана методика практикується у арміях країн НАТО.

«Ці вправи взяті із реального життя, власного досвіду ведення бойових дій. Адже у снайпера не завжди є можливість зручно відстрілятися, а частіше за все доводиться вести вогонь із незручних положень», – розповідає один із командирів підрозділів снайперів.

Під час третього етапу змагань, його учасникам необхідно було виконати навчально-бойове завдання, причому в умовах, які максимально наближенні бойових.

Снайперам необхідно було здолати багатокілометрову відстань, відпрацювати завдання з орієнтуванням на місцевості, маскування, здійснити вихід на позицію, пройти мінне поле та безпосередньо виконання завдання зі стрільбою, а також відійти до визначеного району.

«До даних змагань залучалися спеціалісти високого класу, які мають реальний бойовий досвід, і щоденно прагнуть здобувати нові знання, бути кращими та сильнішими. Також ці змагання показали здатність кожної пари діяти злагоджено, приймати рішення на враження цілей на різних дистанціях та з різних положень», – відзначив командувач ДШВ генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Першими серед кращих стали снайпера 79 окремої десантно-штурмової бригади, які згодом будуть представляти ДШВ на змаганнях на кращу снайперську пару в Збройних Силах України. Друге і третє місця посіли представники Навчального центру та 81 окремої аеромобільної бригади ДШВ. Також отримали цінні подарунки та грамоти й учасники змагань, які показали високі результати в індивідуальних заліках.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці березня 2018 року на полігоні під Житомиром розпочалися масштабні збори резервістів першої черги десантно-штурмових військ ЗСУ. За 5 місяців перепідготовку мали пройти понад 3,5 тисячі вояків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ полігон снайпер ЗСУ Забродський  
Матеріали по темі