Фоторепортаж

У Житомирі на презентацію проектів бюджету участі біля річки Кам’янка запросили дітей загиблих учасників АТО. Фоторепортаж

14 July 2018, 18:06

У Житомирі 14 липня презентували завершені проекти бюджету участі щодо облаштування набережної річки Кам’янка та велодоріжок вздовж цієї річки.

Презентацію зробили у вигляді «Свята літа», на яке запросили дітей загиблих учасників АТО.

«Я був організатором і відповідальним за будівництво двох проектів бюджету участі по Кам’янці. Ми вже зробили обидва ці об’єкти, і це дало доступ багатьом людям, які живуть в цьому районі, до цієї зони відпочинку. Тут не пляжна зона, але вода чиста: ми закрили колектори і зараз вже немає неприємного запаху, який був тут раніше, тепер чисте повітря, чиста вода, люди купаються, засмагають, смажать шашлики. А сьогодні це як презентація громаді, всіх ми не могли запросити, тому зробили таке «Свято літа» для дітей, батьки яких загинули під час бойових дій на сході України. Ці діти і їхні мами – вони самі гідні, завдяки їхнім батькам ми маємо мирне небо і будуємо такі об’єкти, де відпочивають люди», - сказав член Координаційної ради бюджету участі Сергій Намєснік.

Він зазначив, що колись придумав це «Свято літа» і щороку його проводять по-різному: в парку, в дитячих будинках, а цього року вирішили зробити біля Кам’янки. Його дружина, Лілія Намєснік, розповіла, що організувати свято допомогли місце заклади та підприємці.

«Львівська майстерня шоколаду» надала нам тортики, фірма «Руден» надала печиво, кафе «Це щось» проводить майстер-клас з дітьми – роблять лимонад і бельгійські вафлі», - сказала Лілія Намєснік.

Сергій Намєснік також зауважив, що реалізація проектів бюджету участі по облаштуванню набережної Кам’янки була завершена 20 червня, а зараз вже розглядається питання про виділення додаткових коштів і продовження велодоріжки ще на 200 метрів.

Нагадаємо, наприкінці травня 2018 року біля річки Кам’янка ще тривали роботи з реалізація проектів бюджету участі, які перемогли ще в 2016 році – «Чиста річка Кам’янка та благоустрій пляжної території» Нелі Кірдун та «Будівництво доріжки з твердим покриттям ФЕМ вздовж річки Кам’янки» Віктора Сахневича.

Як повідомляв Житомир.info, реалізацію проекту-переможця бюджету участі 2016 року «Чиста річка Кам’янка» розпочали в липні 2017 року. 17 жовтня Житомирська міська рада уклала договір з приватним підприємцем Віталієм Можаровським на будівництво пішохідного та веломаршруту вздовж річки Кам’янка. В листопаді 2017 року міська рада повідомляла, що до 20 грудня планують завершити облаштування набережної річки Кам’янки. На той час зі 180 метрів сходів, які слугуватимуть спуском до річки, було збудовано 120, із запланований 800 метрів плитки було прокладено понад 300 метрів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет участі Кам'янка діти Намєсник  
Матеріали по темі