Місто

Як виглядають житомирські стадіони «Спартак» та «Полісся» під час реконструкції

17 July 2018, 17:57

До кінця 2018 року в Житомирі обіцяють завершити реконструкцію двох футбольних стадіонів, які зможуть приймати матчі професійного футбольного клубу «Полісся».

Озброївшись дроном, журналісти Житомир.info вирішили подивитись, як зараз відбуваються роботи на спортивних спорудах.


Як виглядатиме стадіон «Спартак» після реконструкції Житомирський міський голова Сергій Сухомлин презентував ще в квітні 2017 року. Активна фаза будівельних робіт на спортивній арені розпочалась в березні 2018 року. Саме з того часу житомирська фірма «Комунальник» веде будівництво на стадіоні.

Депутат Житомирської міської ради та голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв у коментарі журналістам Житомир.info розповідав, що реконструкцію стадіону «Спартак» повинні закінчити до першого вересня.

Однак, в травні 2018 відбулась робоча нарада за участі міського голови Сергія Сухомлина та підрядної організації, яка виконує роботи із реконструкції стадіону. Тоді в муніципалітеті повідомили, що мер не задоволений темпами проведення робіт, оскільки підрядники не вкладаються у графіки.

З того часу до озвучування термінів завершення реконструкції міська влада ставиться обережно і кажуть, що роботи мають завершитись до кінця поточного року.

За проектом, тут мають облаштувати два футбольних поля із штучним покриттям, змонтувати трибуни на 2500 місць із накриттям від опадів, обладнати універсальний спортивний та дитячий спортивний майданчики, встановити освітлення та нове електронне табло.

Реконструкція центрального стадіону «Полісся» триває вже 13 років. Вперше про реконструкцію головної спортивної арени Житомира заговорили в далекому 2005 році.

Відтоді це «будівництво довжиною у вічність» пережило вісьмох голів Житомирської облдержадміністрації. Губернатори передавали цю «естафету» один одному до 2013 року.

Влітку 2016 за губернаторства Сергія Машковського будівельники знесли частину трибун. Згодом У Житомирській ОДА показали проект реконструкції стадіону «Полісся».

З часом на центральній спортивній арені міста лишилась лише одна «західна» трибуна, яка вміщує 5000 глядачів.

Станом на лютий 2018 року в реконструкцію центрального житомирського стадіону «Полісся» вже вклали більше 100 млн грн.

В червні 2018 заступник голови Житомирської ОДА Роман Щебетов повідомив, що реконструкція центрального стадіону «Полісся» виконана на 65 відсотків. Паралельно із роботами із облаштуванням автоматичної системи поливу та підігріву газону йшла підготовка і до виготовлення накриття, яке встановлять над західною трибуною стадіону.

Тоді ж нинішній голова Житомирської ОДА Ігор Гундич розповів журналістам Житомир.info , що відкрити центральний стадіон «Полісся» хочуть вже до кінця цього року.

Як і у випадку із стадіоном «Спартак» представники влади обережно ставляться до озвучування термінів завершення робіт. Попередньо губернатор назвав лише орієнтовний час відкриття головної спортивної арени області - 4-й квартал 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Полісся Спартак стадіон  
Матеріали по темі