Здоров'я

У центрі здоров’я повідомляють про чотирьох осіб, у яких зареєстрували кишкову інфекцію після відвідування кафе в Малині

18 July 2018, 13:55

Після відвідування кафе «Ранчо» у Малині зі спалахом гострої кишкової інфекції до лікарні доправили трьох осіб, станом на 18 липня хворих вже четверо.

Про це інформує обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини.

«За даними Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ України в місті Малині серед жителів, які відвідували кафе «Ранчо», зареєстрований спалах гострої кишкової інфекції. Станом на 18.07.2018 року постраждало 4 дорослих осіб. Хворі знаходяться на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Малинського міськрай ТМО. У вогнищі інфекції здійснюється комплекс протиепідемічних заходів», - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що найчастіше збудники кишкових інфекцій знаходяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах. Характерними ознаками кишкової інфекції є: слабкість, блювання, пронос, болі в животі, підвищення температури. При появі цих симптомів слід звернутися за медичною допомогою.

Як повідомляв Житомир.info, 16 липня 2018 року серед трьох жителів Малина, що 14.07.2018 року відвідали кафе «Ранчо» з приводу святкування дня народження, зареєстровані захворювання на гострі кишкові інфекції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр здоров'я кафе кишкова інфекція  
Матеріали по темі