Суспільство

На полігоні під Житомиром десантники відпрацьовували фізичну та психологічну витривалість

18 July 2018, 17:50

На полігоні під Житомиром військовослужбовців навчають в умовах максимально наближених до бойових, аби ті були витривалими як фізично, так і психологічно. Задля цього на військовому полігоні створили унікальну вогнево-штурмову смугу перешкод, аналогів якої немає ані в Україні, ані за кордоном.

«З одного боку смуга психологічна, з іншого фізично доволі складна, відпрацьовуються тактичні прийоми. Навіть меддопомогу тут відпрацьовуємо. ЇЇ довжина 400 метрів в одну сторону і 400 в іншу. Перешкод тут близько десяти. Усі горять, з вибухами, з тактичними діями, з технікою. Особовий склад, окрім того, що долає смугу, тягне на собі пораненого. Доволі складна смуга, навіть небезпечна. Тому, що хто влізе в напал, то доведеться гасити», - розповідає старший офіцер групи тактичної підготовки 199-го навчального центру ДШВ Віктор Вінник.


Як діяти у разі власного загоряння, або загоряння побратима, бійцям розповідають інструктори. Опісля, військові переходять від теорії до практики, долаючи колючий дріт, високі стіни, палаючі палі та танки. Не забуваючи при цьому прикривати спину один-одного від умовних куль.

Про враження від вогневої смуги запитуємо й у самих бійців.

«Не сказав би, що вона така складна, на перший раз, думаю, піде. Нормальна складність», - каже військовослужбовець ЗСУ Дмитро Запорожченко.

«Шикарно, просто ідеально. Тут усе так, як в реалії», - говорить військовослужбовець ЗСУ Віталій Батрин.

«Найважче було через дим проходити, температура висока, дуже жарко. А так нормально все», - ділиться військовослужбовець ЗСУ Станіслав Хожай.

На цьому навчання не закінчились. Щоб бійці подолали страх перед великою броньованою технікою, їм влаштували обкатку танком.

Фоторепортаж навчань на полігоні можна переглянути тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: полігон військові ДШВ навчання  
Матеріали по темі