Місто

Ціни на фрукти та баштанні на ринку в Житомирі та лайфхак від продавців, як обрати з-поміж них стиглі

20 July 2018, 13:54

Середина липня, а прилавки на житомирському Житньому ринку «ломляться» від асортименту кавунів, динь, персиків та винограду. Місцеві продавці розповідають: баштанні та персики здебільшого українські, а от виноград та інші екзотичні фрукти завозять з Туреччини. Від походження фруктів залежить і їхня вартість, зізнаються продавці. Проте, кажуть, ціни прийнятні.


«Персик Одеса, динька й кавунчик - Херсон. Найсмачніший персик 25 грн/кг, динька 10 грн, кавунчик - 6 грн», - розповідає продавчиня Альона Шишкіна.

«Виноград є турецький, одеський, персики миколаївські», - додає Ірина.

«Персик зараз місцевий, ідеальний, працюємо з Одесою, з Україною. Виноград поки привозний. Ціни прийнятні, що зараз ціна, що років п’ять тому – ціна майже не змінилась», - говорить продавчиня Олена.

Кавуни коштують від 5 до 6 грн/кг, ціни на диню коливаються від 7 до 10 грн. Персики, в залежності від розміру, вартують від 17 до 25 грн/кг. А от за кілограм привозного винограду доведеться викласти від 35 до 65 грн.

Придбати сезонних фруктів на ринок сьогодні прийшла і пані Людмила. Жінка ділиться: при виборі фруктів завжди керується інтуїцією.

«Перш за все звертаю увагу на зовнішній вигляд, запах. Ну і загалом, кожній жінці властива інтуїція», - ділиться Людмила.

І наостанок лайфхак від самих продавчинь з багаторічним стажем.

«Диня має бути м’яка біля хвостика, а кавун з яскравим забарвленням», - радить продавчиня Світлана.

«На колір потрібно звертати увагу, щоб колір був гарний, червоний. Щоб чорні зернята були, тоді він точно спілий. Ось посміхається вам так, тріщинки є. Щоб гарний був, не битий, тоді буде добрий. Давайте постукаємо, це такий собі, середній. А ось, слухайте, який звук. Це буде суперовий. А диньку потрібно обирати, щоб вона не дуже тверда була, щоб пахла. У неї тут є такий передок, щоб нажимався і м’якенький був. Тоді вона сто відсотків хороша», - зауважує продавчиня Галина.

У квітні 2018 року Житомир.info подивився, як на Житньому ринку в Житомирі перевіряють овочі на вміст нітратів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціна кавун диня  
Матеріали по темі