Суспільство

До Бердичева прибули більше трьох тисяч паломників з усіх міст країни, аби вклонитись іконі Матері Божої

22 July 2018, 10:49

21 липня в Бердичеві розпочались традиційні урочистості з нагоди відзначення свята Матері Божої Святого Скапулярія, які триватимуть і вночі, і 22 липня до обіду. До райцентру Житомирської області прибуло більше трьох тисяч паломників з усіх міст країни та з-за кордону. На свято прийшли 10 пішохідних колон та одна велосипедна, а також дуже багато гостей приїхали на своїх автомобілях.

Про це інформує сайт Ріо Бердичів.

«По обіді 21 липня працівники поліції перекрили для руху автівок вулицю Соборну, а транзитний та місцевий транспортний потік направили по вулицям Житомирська, Шевченка та Шолом-Алейхема, що викликало на цих вулицях чимало заторів. Організатори святкових заходів, як завжди, гарно підготувались до них. Під стінами святині розгорнули кілька сцен, встановили біотуалети, ємності з водою а в фойє райдержадміністрації розвернули своєрідний медпункт. Хоча, тут же чергували і бригади швидкої допомоги,і рятувальники, і заступники міського голови, які оперативно приймали рішення щодо дій комунальних служб. Одне тільки не могли передбачити організатори урочистостей – погоду. Дощ сьогодні в Бердичеві йшов майже весь день то більше лив, то трохи припинявся. Майже всі паломники встигли по кілька разів намокнути і на марші, і безпосередньо на місці святкувань. Дощовики і парасольки були цього дня найбільш затребуваними предметами гостей і господарів свята. Люди ховались під дахом на сходами до будівлі РДА, попід густими ялинками поблизу та іншими деревами на алеї. О 18.00 розпочалась перша офіційна служба божа цьогорічних святкувань, і сталось майже чудо. Чорне небо над Бердичевом стало світліти, через кільканадцять хвилин дощ перестав, а ще трохи по тому вечірнє сонце засяяло над містом.», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році до Бердичева з нагоди відзначення свята Матері Божої Святого Скапулярія прийшли близько 5 тисяч вірян.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бердичів паломники віряни  
Матеріали по темі