Суспільство

Найпопулярніші спеціальності університетів Житомира та ТОП-30 вишів України по кількості заяв абітурієнтів

24 July 2018, 10:31

За даними Інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», що публікує рейтингові списки абітурієнтів, станом на ранок 20 липня до навчальних закладів вже подано більше 677 тисяч заяв абітурієнтами на основі повної загальної середньої освіти (11 клас).

«Лідерами по кількості заяв від абітурієнтів, що вступають на основі повної загальної середньої освіти, є Львівський національний університет імені Івана Франка та Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Третю сходинку посідає Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського. Четверту та п’яту сходинку посідають Національний університет «Львівська політехніка» та Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна», - інформує «Освіта.ua».

Серед 30 найпопулярніших вишів немає жодного житомирського.

ТОП-30 навчальних закладів за кількістю заяв від абітурієнтів можна переглянути тут

Заступник міністра освіти Юрій Рашкевич під час прес-конференції 19 липня повідомив, що право, філологія, середня освіта, менеджмент та медицина є найбільш популярними спеціальностями серед цьогорічних вступників за кількістю поданих заяв.

Житомир.info вирішив перевірити, які спеціальності найпопулярніші в університетах Житомира.

За даними сайту Житомирського державного університету ім.Івана Франка станом на ранок 24 липня найбільше заяв надійшло на такі спеціальності: філологія (германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська) – 405; дошкільна освіта – 314; історія та археологія – 213; середня освіта (українська мова і література) – 204; біологія – 194.

На сайті Житомирського державного технологічного університету п’ятірка найпопулярніших спеціальностей виглядає так: інженерія програмного забезпечення – 282 заяви; кібербезпека – 139; комп'ютерна інженерія – 136; менеджмент – 129; публічне управління та адміністрування – 124.

На оновленому сайті Житомирського національного агроекологічного університету не вдалося знайти інформацію про кількість поданих цьогорічних заяв абітурієнтів. За даними інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», п’ять найпопулярніших спеціальностей бакалаврату ЖНАЕУ: право – 273, екологія – 254, агрономія – 240, туризм – 224, публічне управління і адміністрування – 185.

Нагадаємо, зареєструвати електронні кабінети абітурієнти можуть до 18:00 год. 25 липня, подати заяви – до 18:00 год. 26 липня.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирському державному університеті ім.Івана Франка цього року очікують набрати 500 першокурсників, хоча минулого року їх було 700.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: студент абітурієнт університет ЖДУ ЖДТУ ЖНАЕУ  
Матеріали по темі