Економіка

Приміщення стоматполіклініки в центрі Житомира – перший об’єкт малої приватизації в системі ProZorro.Продажі

24 July 2018, 12:33

В Україні розпочалась мала приватизація: перший об’єкт в ProZorro.Продажі – приміщення недіючої стоматполіклініки в Житомирі.

Про це 24 липня повідомляє сайт державних аукціонів ProZorro.Продажі.

«В системі «ProZorro.Продажі» з’явився перший об'єкт в рамках малої приватизації. Він був виставлений відділом по управлінню та приватизацією комунального майна Житомирської міської ради на торговельному майданчику smarttender.biz - це двоповерхове приміщення недіючої стоматологічної поліклініки в центрі Житомира. Одразу після цього свої перші об'єкти малої приватизації в системі зареєстрували Львів і Ізмаїл», - йдеться у повідомленні.

Прес-служба Кабінету міністрів інформує, що запуск малої приватизації координує Міжвідомча робоча група з питань приватизації.

«Наш Уряд вперше започаткував цей процес. Я зацікавлений в тому, аби все було відкрито, прозоро і конкурентно, і всій країні треба про це сказати. Споконвіку було як: тримали об’єкти, не стратегічні для економіки, аби якось колись щось там прикупити чи продати. Змінюємо це, ламаємо стару систему і максимально все заводимо в ProZorro. Будь-який підприємець побачить, що продається, і купить собі потрібне приміщення, якийсь об’єкт – без знайомства з керівництвом району чи області», - наголосив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

У системі ProZorro.Продажі вже зареєстровані два об’єкти нерухомості, які виставив на аукціон відділ по управлінню та приватизації комунального майна Житомирської міської ради:

приміщення недіючої стоматологічної поліклініки загальною площею 687,9 кв.м: двоповерхове приміщення недіючої стоматологічної поліклініки знаходиться в центральній частині міста, розташоване на розі вулиць Великої Бердичівської та Івана Кочерги – вул. Велика Бердичівська, 33. Приміщення до 1917 року забудови, будівля цегляна з дерев'яним перекриттям та азбестоцементною покрівлею;

нежитлові приміщення загальною площею 251,5 кв.м., розташовані на першому поверсі 9-ти поверхового житлового будинку 1990 року побудови, приміщення знаходяться в центральній частині міста – вул. Мала Бердичівська, 4.

Зараз статус обох оголошень – «очікування інформаційного повідомлення».

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 26 червня 2018 року депутати в чотири рази скоротили перелік об’єктів комунальної власності Житомира, що підлягають приватизації у 2018 році, та проголосували за продаж на електронному аукціоні приміщення стоматологічної поліклініки по вул.Велика Бердичівська, 33 і нежитлових приміщень на вул.Мала Бердичівська, 4.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Prozorro нерухомість приміщення приватизація аукціон  
Матеріали по темі