Фоторепортаж

Залита житомирська вулиця Перемоги та забиті зливостоки. Фоторепортаж

24 July 2018, 17:30

По обіді 24 липня Житомир знову накрило рясним дощем. Широкі струмки розлилися дорогами, зрівнявши проїжджу частину з тротуарами, адже зливові каналізації не справлялися з такою кількістю опадів.

Зокрема, потужний водяний вир утворився і на вулиці Перемоги, неподалік перехрестя з вулицею Лесі Українки. «Роботу» зливостокам значно ускладнювало сміття: пляшки, шматки дощок, а також яблука.

В КП «Експлуатація штучних споруд» Житомирської міської ради Житомир.info запевнили, що в цілому зливові каналізації в місті працюють нормально, підтоплень ніде немає.

«Усе сміття – кульочки, «стікляшки», пляшки – збирається в зливостоках. А кульок для решітки – це смерть: накриє і не пропускає воду. На Покровській сміття, на Мануїльського (нині І. Мазепи - ред.)… Все це значно ускладнює нормальне функціонування зливової каналізації. В такий період, коли дощі, я їжджу по місту і дивлюсь, чи скрізь нормально працюють зливостоки. Якщо випадає велика кількість опадів, у нас немає нормованого дня. Найпроблемніше місце у нас – перехрестя Покровської та Грушевського. Там найчастіше забиваються решітки. А в цілому по місту зливові каналізації функціонують нормально, підтоплень немає. Мережу ми промиваємо один раз на рік, іноді два. Однак на Покровській миємо разів чотири», - розповів директор комунального підприємства Володимир Сидорчук.

Він також зазначив, що на очолюваному ним підприємстві нині працюють 48 осіб.

Нагадаємо, що у період з 19 по 24 липня в Житомирі випало 60% місячної норми опадів.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі після сильного дощу надвечір 17 липня затопило перехрестя вулиць Покровської та Грушевської.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дощ погода  
Матеріали по темі