Влада

Директор «Житомироблавтодор» розповів про ситуацію з боргом по зарплаті працівникам, які перекривають трасу Київ-Чоп

25 July 2018, 15:28

На трасі Київ-Чоп у Житомирській області 25 липня дорожники продовжують обмежувати рух транспорту вимагаючи від керівництва виплатити борг по зарплаті.

Про це у коментарі Житомир.info повідомила речник ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

«25 липня близько 11:00 на 176 км автодороги Київ-Чоп близько 100 працівників обласного автодору з різних районів шляхом безперервного руху по регульованому пішохідному переході обмежили рух автотранспорту на магістралі. Їх вимоги – виплата заборгованості по заробітній платі. На даний час на місці події працюють працівники Пулинського відділення поліції, забезпечуючи проїзд автомобілів екстрених служб, маршрутних транспортних засобів, а також, час від часу, проїзд інших автомобілів. Станом на 14:30 обмеження руху ще триває. Загалом кримінальним кодексом передбачена відповідальність за блокування транспортних комунікацій, це стаття 279, яка визначає покарання від штрафу до обмеження волі терміном від 3-х років», - розповіла Алла Ващенко.

Директор ДП «Житомироблавтодор» Олександр Мельниченко у коментарі Житомир.info розповів, що неодноразово спілкувався з робітниками, та пояснював їм ту ситуацію, яка наразі є.

«Робітникам було озвучено всю ситуацію. На даний момент заборгованість по зарплаті два місяці. На сьогоднішній день були озвучені всі джерела, з яких вони можуть отримати заробітну плату. Маю на увазі замовників. Є напрацьовані деякі форми по державним дорогам, ми чекаємо в серпні місяці кошти, може їх і не буде, ми про це ще не знаємо. Зараз служба автомобільних доріг не дофінансована, і це дебіторська заборгованість служби перед облавтодором. Вже облавтодор зареєстрував вимогу. Рахунки служби заблокували. Була домовленість з Укравтодором, що ці кошти будуть виплачені, якраз би погасили заборгованість по зарплаті, і частину по податкам. Інший замовник – це облдержадміністрація, але там є питання по недостатньому напрацюванню об’ємів робіт, тому що в ОДА є певні умови по виконанню робіт. Які особливі умови, детально облдержадміністрація сказати не може. Заборгованості немає, але вони не випускають наші бригади на лінії тому що на їх погляд – це недостатнє оснащення і недостатня якість. Але на моє питання про недостатню якість робіт, чому він (Роман Крисюк - начальник управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА) не дає припис, щоб ми переробили, він також відповіді не дав. Я виїжджав до людей на трасу Київ-Чоп, поспілкувався, наші умови людей не влаштували, по суті вони приїхали за зарплатою. З мого боку, як керівника ні погроз, ні, штрафі, ні звільнення людей не буде», - сказав у коментарі Олександр Мельниченко.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 25 липня о 11:00 трасу Київ-Чоп у Пулинському районі Житомирської області знову перекрили дорожники.

Зранку 25 червня дорожники вийшли на блокування траси Київ-Чоп у Пулинському районі, протестуючи проти заборгованості перед працівниками райавтодорів. Люди не отримували зарплати з березня 2018 року, і лише організаторам перекриття – працівникам Новоград-Волинської ДЕД - частково погасили борги у п’ятницю, 22 червня. Проте, дорожники знову обіцяють перекрити трасу, якщо з ними не розрахуються до 2 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Київ-Чоп дорожники поліція Ващенко Мельниченко  
Матеріали по темі