Влада

Через затримку пенсій Гройсман призначив службове розслідування, у житомирському ПФУ кажуть - виплати профінансовані

25 July 2018, 15:49

У деяких регіонах України в липні виникли затримки з виплатою пенсій.

У зв’язку з цим прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів урядову нараду з керівництвом Пенсійного Фонду, Державного казначейства, Міністерства фінансів та Міністерства соціальної політики, - інформує «Урядовий портал» 25 липня.

Під час наради Гройсман наголосив, що затримки пенсій, які виникли у липні, це персональна відповідальність керівництва Пенсійного фонду України, і до кінця тижня треба врегулювати ситуацію.

«Я стурбований інформацією з регіонів про те, що є затримки по пенсійних виплатах. Персональна відповідальність (керівників ПФУ) вчасно виконувати зобов’язання перед пенсіонерами. До кінця тижня врегулювати ситуацію. Окрім того, призначаю службове розслідування – і щодо дій керівника ПФУ, і щодо керівників в регіонах. Будуть ще хоч раз затримки – не вибачу. Створювати людям додаткові проблеми – неприпустимо», - наголосив Гройсман.

Він звернув увагу, що держава зі свого боку вчасно перераховує всі бюджетні трансферти.

«Центральний бюджет заборгованості перед ПФУ не має. Ми повністю фінансуємо. Вживайте всі заходи, аби ситуація більше не повторилася. Пенсіонери мають отримати повагу і захист», - наголосив Володимир Гройсман.

В головному управлінні Пенсійного фонду України в Житомирській області Житомир.info запевнили, що затримок з виплатою пенсій на Житомирщині немає.

«Станом на 25 липня поштові відділення у нас в повному обсязі профінансовані для виплат пенсій жителям області. Фінансування на банківські установи буде повністю завершене до кінця поточного місяця. Тож пенсіонерам не варто хвилюватися», - зазначила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Світлана Антонюк.

Як повідомляв Житомир.info, Кабінет Міністрів України схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня 2018 року в середньому на 1,5 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пенсія ПФУ Пенсійний фонд  
Матеріали по темі