Влада

Житомирська область вже на 50% готова до нового опалювального сезону

25 July 2018, 16:35

Житомирська область на 50% вже готова до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 року.

Про це 25 липня повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Підготовка об’єктів господарського комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 року триває. Наразі підприємства, установи та організації різних форм власності Житомирщини готові на 50%. Про підготовку до нового опалювального сезону говорили під час селекторної наради сьогодні, 25 липня, під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка. Участь у селекторі взяв голова Житомирської ОДА Ігор Гундич», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рівень розрахунків на Житомирщині за опалювальний період 2017-2018 року теплопостачальними підприємствами за спожитий газ становить 81,4% (по Україні – 94%). Про це інформує департамент регіонального розвитку облдержадміністрації. До роботи в осінньо-зимовий період в області вже підготовлено 52,2%котелень, 50,3% житлових будинків, 50,0% шкіл та дитячих садочків. Крім того, на Житомирщині триває робота з оснащення приладами обліку спожитої теплової енергії. Наразі такими приладами вже обладнано 1146 житлових будинків, що становить майже 80%.

Також цього року передбачається переведення 10 котелень бюджетної сфери на альтернативні джерела енергії згідно з Планом заходів із скорочення та заміщення споживання природного газу на 2018 рік до початку опалювального сезону 2018-2019 року.

Під час селекторної наради віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко зауважив, що затягується реструктуризація заборгованості теплопостачальних підприємств за спожитий газ - інформує прес-служба віце-прем’єра.

«На сьогодні тільки 42 підприємства підписали договори про реструктуризацію і дали місцеві гарантії. Тож, в мене питання: що ще потрібно зробити державі для підприємств ТКЕ, окрім вже переданих на місця коштів, вже прийнятого закону 1730 і наданих можливостей для залучення міжнародних фінансів на модернізацію підприємств? Всі необхідні інструменти держава дала. Я не бачу вашого руху. Всі ці речі мають виконуватись звичайними ефективними менеджерами – починаючи від керівників КП і, закінчуючи керівниками органів місцевого самоврядування», - наголосив Геннадій Зубко, звертаючись до голів ОДА та керівників місцевого самоврядування.

Він підкреслив, що підприємства з найбільшою заборгованістю за спожитий газ, досі не уклали договори про реструктуризацію, це КП «Харківські теплові мережі» (заборгованість 1,160 млрд грн), «Донецьктеплокомуненерго» (819 млн), «Криворіжтепломережа» (550 млн), «Дніпровська теплоелектроцентраль» (442 млн), Харківська «ТЕЦ – 5» (359 млн) і «Київенерго» (308 млн).

Геннадій Зубко підкреслив, що ситуація, яка склалася з розрахунками за газ на сьогоднішній день не дає можливості говорити про своєчасне отримання номінації від НАК «Нафтогаз» у вересні, коли фінансова дисципліна по розрахункам підприємств має вийти на рівень не менш як 90%.

«Нікого не лякаю, але наголошую на особистій відповідальності кожного керівника як органу місцевого самоврядування, якому належить комунальне підприємство, так і керівників самих підприємств. Ваше завдання: вчасно розрахувавшись – отримати номінацію і надати якісну послугу під час опалювального сезону», - зазначив віце-прем’єр-міністр.

Як повідомляв Житомир.info, на брифінгу в березні 2018 року мер Сергій Сухомлин розповів, що суд зобов’язав відділ примусового виконання рішень департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України повернути на рахунок КП «Житомиртеплокомуненерго» майже 300 тисяч євро, які стягнули за позовом НАК «Нафтогаз України».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА опалення Нафтогаз Зубко нарада  
Матеріали по темі