Влада

Комунальному підприємству дозволили взяли 7 млн євро кредиту для будівництва сонячної електростанції на околиці Житомира

26 July 2018, 10:39

Комунальному підприємству «Центр інвестицій» надали дозвіл на отримання кредиту в 7 млн євро в «Укргазбанку» для будівництва сонячної електростанції.

Таке рішення ухвалили на позачерговій сесії Житомирської міської ради 26 липня.

«Ми зараз приймаємо рішення, щоб банк бачив, що у нас є бажання. Потім вони будуть розглядати ці цифри на своєму кредитному комітеті. Потім після затвердження ми вже будемо приймати остаточне рішення», - пояснив мер Сергій Сухомлин.

За інформацією директора комунальної установи «Агенція розвитку міста» Бориса Пахолюка, перша черга сонячної електростанції потужністю 6 МВт має бути введена в експлуатацію в квітні 2019 року, друга черга – до жовтня 2019 року.

Нагадаємо, під час звіту в лютому 2018 року мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що у поточному році планують реалізувати два масштабних проекти – побудувати сонячну електростанцію та відновити роботу аеропорту. В травні мер повідомив, що на закупівлю обладнання для сонячної електростанції оголосили новий тендер, крім того у цьому проекті – складний механізм фінансування. 16 травня на черговому засіданні міськвиконкому затвердили висновок щодо доцільності залучення кредиту від ПАТ АБ «Укргазбанк» для реалізації інвестиційного проекту «Будівництво наземної сонячної електростанції на території Глибочицької сільської ради Житомирського району».

Як повідомляв Житомир.info, 19 квітня 2017 року Житомирська міська рада оприлюднила меморандум про партнерствоКП «Центр інвестицій» зі словенською компанією «RIKO d.o.o» й Центром міжнародного співробітництва та розвитку CMSR, а на сесії 20 квітня депутати міської ради одноголосно підтримали будівництво сонячної електростанції. 23 лютого 2018 року були оголошені два тендери, які стосувалися об’єкту: «Будівництво наземної сонячної електростанції потужністю 10,79/9,35 МВт (DC/AC) на території Глибочицької сільської ради Житомирського району Житомирської області»: на суму 108 млн 47 тис. 85,80 грн щодо розробки проектно-кошторисної документації та будівельно-монтажних і пусконалагоджувальних робіт; та закупівля обладнання на 326 млн 57 тис. 159,65 грн. 5 квітня відмінили перший тендер, вказана причина: «Відхилення всіх тендерних пропозицій згідно з Законом про публічні закупівлі». До речі, в технічній документації до цього тендеру зазначалося, що завершити всі роботи та перейти до оформлення договору купівлі-продажу електроенергії з Держпідприємством «Енергоринок» мають на початку червня 2018 року. Другий тендер скасували 26 квітня через «допущення до оцінки менше двох тендерних пропозицій».

20 квітня був оголошений новий тендер на визначення розробників проектно-кошторисної документації, який завершився 11 травня і зараз триває кваліфікація переможця – «Представництво «Ріко Д.О.О.». 27 квітня був оголошений новий тендер на закупівлю за 326 млн грн обладнання для сонячної електростанції: до 29 травня триває прийом пропозицій, початок аукціону запланований на 4 липня. 18 травня управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області повідомило, що державні аудитори під час аналізу інформації та документів на закупівлю, розміщених КП «Центр інвестицій» Житомирської міської ради, попередили порушень у сфері закупівель на понад 325 млн грн: встановлено, що тендерна документація на придбання обладнання для будівництва наземної сонячної електростанції не відповідала вимогам законодавства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пахолюк сесія Центр інвестицій міська рада Сухомлин сонячна електростанція  
Матеріали по темі