Здоров'я

За тиждень у Житомирській області на кір захворіли 24 людини, – епідеміолог

26 July 2018, 10:48

Захворюваність кором як по Житомирській області так і в цілому по Україні залишається на високому рівні. За інформацією Центру громадського здоров’я за минулий тиждень від кору померла дитина віком 1 рік 10 місяців у Київській області. Всього з початку року в Україні захворіло 26 692 осіб. Від ускладнень кору померло тринадцять людей: дев’ятеро дітей і четверо дорослих.

Про це 26 липня в коментарі Житомир.info розповіла завідувачка відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Тетяна Лутай.

«В області в липні місяці щотижня реєструється від 12 до 27 випадків. За останній тиждень (в період з 18.07.2018р. по 25.07.2018р.) на кір захворіло 24 людини, в тому числі 12 дітей та 12 дорослих. Всього з початку року зареєстровано 337 випадків. Серед захворілих 184 дорослих осіб (55%) та 153 дітей (45%). З початку року зареєстровано 2 спалахи кору. Кір реєструється на переважній більшості адміністративних територій. Залишаються вільними від кору Овруцький, Народицький, Лугинський, Пулинський, Хорошівський райони. 63% людей, що захворіли кором не мали жодного щеплення. Отже, залишається тенденція до постійного збільшення та розповсюдження випадків. Восени очікується подальший різкий підйом захворюваності особливо в організованих колективах. Головним заходом щодо попередження виникнення захворювання залишається вакцинація», - наголосила Тетяна Лутай.

Як повідомляв Житомир.info, 27 червня в багатодітній родині з Бердичівського району на кір захворіли 8 дітей.

Станом на 5 липня у Бердичівському районі на кір захворіли діти, які контактували з хворою багатодітною родиною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лутай епідеміолог кір  
Матеріали по темі