Політика

«Радикальні» заяви на сесії Житомирської облради: три депутати вийшли з фракції РПЛ, їх попередили про позбавлення мандатів

26 July 2018, 14:25

Депутати Віталій Вітусевич, Ігор Романський та Ілля Смичок подали заяви про свій вихід з фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Про це на сесії 26 липня повідомив голова Житомирської облради Володимир Ширма.

«Надійшла ще заява Смичка, Романського, Вітусевича: повідомляємо, що після виходу з фракції ми оголошуємо про створення депутатської групи «Радикалів Олега Ляшка», - повідомив Володимир Ширма.

Назва нової депутатської групи викликала сміх у залі. Ілля Смичок від імені колег пояснював, що причиною такого рішення стала «цинічна брехня» на Facebook-сторінці Радикальної партії про виключення його з фракції. Після цього голова облради надав слово керівнику обласної організації РПЛ Юрію Забелі.

«Запущена процедура відкликання від депутатства Смичка Іллі Анатолійовича. Олег Валерійович (Ляшко) особисто звернувся до Смичка, щоб він склав повноваження депутата обласної ради. Також я особисто звертався до Ігоря Романського, щоб він припинив цю «неразберіху». Ці люди, які сьогодні виходять з фракції, чомусь вирішили, що обласна організація Радикальної партії – це їхня власність, але це не так», - сказав Юрій Забела.

Голова облради нагадав депутатам, що відповідно до Регламенту у фракції має бути не менше п’яти депутатів, а після озвучених заяв у фракції РПЛ залишилося три депутати.

Як повідомляв Житомир.info, 25 червня на засідання Бюро ЖОО Радикальної партії та засідання фракції РПЛ в Житомирській обласній раді депутата облради Іллю Смичка виключили з лав партії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: радикали Смичок Забела сесія обласна рада  
Матеріали по темі