Суспільство

На хресну ходу у Київ з Житомирської області повезуть майже 5 тисяч вірян

27 July 2018, 14:49

Більше 150 автобусів повезуть у суботу, 28 липня, з Житомирської області до Києва на відзначення 1030-річчя Хрещення Русі майже 5 тисяч людей.

Про це Житомир.info розповіли в головному управління Нацполіції в Житомирській області.

«У Житомирській області планується виїзд 152 автобусів, в яких заплановане перевезення майже 5 тисяч вірян. Їх супровід безпосередньо в автобусах та патрульними автомобілями забезпечуватимуть 50 поліцейський», - розповіла речниця ГУНП Алла Ващенко.

Нагадаємо, голова Нацполіції Сергій Князів 17 липня на нараді в МВС доручив керівникам обласних управлінь поліції встановити точну кількість вірян, які поїдуть з регіонів у Київ, та забезпечити супровід автобусів.

«Даю завдання всім начальникам Головних управлінь Національної поліції перевести перемовини з лідерами церковних єпархій, які є в ваших регіонах. Встановити точну кількість вірян, які візьмуть участь у ході. В кожному автобусі з ними повинен бути працівник поліції. Патрульна поліція забезпечуватиме рух транспорту в межах своїх регіонів, аби не виникло ніяких дорожньо-транспортних пригод. Офіцери нестимуть відповідальність за вірян, які прибудуть з регіонів», - сказав Сергій Князєв.

28 липня в урочистостях планує брати участь президент Петро Порошенко, про що зазначається в анонсах на офіційному сайті. Цього дня хресна хода, організована УПЦ КП, пройде за маршрутом: Володимирський собор - бульвар Шевченка - вулиця Володимирська - Софійська площа - Михайлівська площа - парк Володимирська гірка.

До редакції надходять повідомлення, що «бюджетників» з Житомира змушують їхати ранов вранці 28 липня у Київ на хресну ходу, але офіційного підтвердження цієї інформації редакція поки що не має. Зокрема, керівник управління культуриоблдержадміністрації Тетяна Парфентієва розповіла Житомир.info, що вона особисто поїде і спеціаліст у справах релігій теж, а всі інші – за бажанням.

«Ми зараз складаємо списки бажаючих їхати у Київ, нікого не примушуємо, є люди, які самі хочуть поїхати на святкування», - сказала в.о.начальника управління культури ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі збираються 12 серпня організувати хресну ходу та святкових заходів до 1030-річчя хрещення Київської Русі – України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква хресна хода Київ ГУНП Парфентієва  
Матеріали по темі