Події

Можлива причина руйнування гуртожитку в Житомирській області – ґрунтові води, комісія підраховує збитки

28 July 2018, 16:20

Позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Любарського району провели 28 липня після частково руйнування п’ятиповерхової будівлі гуртожитку Новочорторийського агротехнікуму. На засіданні прийняли рішення обмежити доступ до місця руйнування та гуртожитку в цілому для попередження випадків мародерства і травмування людей, а також створення комісії з визначення аварійності будівлі та прийняття рішення щодо ремонту або демонтажу третього під’їзду.


«Близько опівночі 28 липня поточного року відбулося часткове руйнування гуртожитку Новочорторийського державного аграрного технікуму, який знаходиться в селі Нова Чортория Любарського району Житомирської області. На щастя, загиблих і постраждалих від цього руйнування немає. І закінчили попереднє обстеження будівлі і місця руйнування, причини важко назвати на 100%, це може бути або підмивання будівлі ґрунтовими водами, або порушення технологічного процесу під час будівництва даного гуртожитку», - сказав заступник начальника управління ДСНС в Житомирській області Олег Держанівський.

За інформацією ДСНС, у гуртожитку зруйновано частину тильної стіни, бічної несучої стіни та 24 житлових кімнати у третьому під’їзді загальною площею близько 330 кв.м. Загрозаіншим двом під’їздам відсутня. Всього в третьому під’їзді було 48 кімнат. Загальна кількість житлових кімнат у гуртожитку 225.

«Попередня причина події – підмивання фундаменту будівлі ґрунтовими та дощовими водами, внаслідок чого сталось просідання фундаменту та часткове руйнування будівлі. На місці події працює оперативна група Управління ДСНС України у Житомирській області, Любарського відділення поліції. Підрозділи ДСНС для ліквідації надзвичайної події не залучалися», - йдеться у повідомленні на сайті управління ДСНС у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч з 27 на 28 липня в Любарському районі сталося часткове руйнування будівлі гуртожитку Новочорторийського державного аграрного технікуму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гуртожиток обвал ДСНС Любарський район  
Матеріали по темі