Суспільство

У Новограді-Волинському відкрили РАЦС європейського зразка «Open Space»

30 July 2018, 16:53

У Новограді-Волинському відкрили РАЦС європейського зразка, який працюватиме у форматі «Open Space». Офіс облаштували за принципом «відкритого простору» з рецепцією, зонами для очікування та сучасним електронним обладнанням. За таких умов, кажуть спеціалісти центру, містяни зможуть швидко, якісно та доступно отримувати 12 найпопулярніших послуг РАЦСу.

«Державна реєстрація народження, видача повторних документів по різних реєстраціях, видача повторних свідоцтв, витяги з державного реєстру актів цивільного стану громадян. Також у нас здійснюється подача заяв на державну реєстрацію шлюбу, розірвання шлюбу та зміна імені», - розповідає провідний спеціаліст Новоград-Волинського міськрайонного відділу ДРАЦС Інна Ремізовська.


Однією з перших перевірити нову якість надання послуг прийшла і пані Наталія.

«Прийшла за повторним свідоцтвом. Я думаю, зараз 2-3 хвилини – і все буде вирішено», - каже Наталія.

Начальник територіального управління юстиції у Житомирській області Олександр Грабар розповідає: на таке «перетворення» міськрайонного РАЦСу витратили близько півмільйона гривень.

«З державного бюджету не було виділено ані копійки. Всі роботи, які проводились тут, виконано за кошти спеціального фонду, за кошти тих додаткових платних послуг, які надаються відділом реєстрації актів цивільного стану. Орієнтовний кошторис на ремонт та обладнання обох приміщень – близько 400 тис. грн», - говорить начальник Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександр Грабар.

На відкриття центру приїхала і заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова. За її словами, це вже дев’ятий «Open Space» в Україні, однак перший, який відкрили у райцентрі, і це не може не тішити.

«Open Space» не змінює функціонал відділу РАЦСу, не змінює суті послуги, змінює формат. Вона виходить на комерційний європейський рівень, коли ти отримуєш її швидко, зрозуміло, прозоро і з гарним настроєм», - зауважує заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова.

Разом із тим, перебуваючи з робочим візитом у Новограді-Волинському, Олена Сукманова зустрілася з представниками ОТГ, власниками паїв, земельних ділянок та фермерських господарств.

«Ми дуже плідно спілкуємось і співпрацюємо з громадськими організаціями, Всеукраїнською Асоціацією сільських селищних рад. Саме тоді є можливість поспілкуватися безпосередньо з учасниками процесу про передачі земельних ділянок, чи є, чи немає захоплень земельних ділянок, які проблеми. Тому що іноді в мерії, в облдержадміністраціях ми чуємо, що все дуже добре, а потім, коли спускаємося до села, то ми дійсно уявляємо реальну картину справ, які є насправді», - зазначила Олена Сукманова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: РАЦС Новоград-Волинський  
Матеріали по темі