Суспільство

​Перевізники перевантажених фур у Житомирській області заплатять 32 тисячі євро штрафів

30 July 2018, 17:51

За 7 місяців перевізникам великогабаритних машин у Житомирські області виписали штрафів на майже 32 тисячі євро.

Про це 30 липня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на управління Укртрансбезпеки.

«З початку 2018 року перевізникам великогабаритних машин, які їхали перевантаженими на дорогах області, виписали штрафів на загальну суму 31 тис. 952 євро. Загалом складено 213 актів перевищення вагових-габаритних параметрів на загальну суму 31 тис. 352 євро. До бюджету України перераховано 563 тис. 929 грн», - інформує Укртрансбезпека.

Минулого тижня працівники Укртрансбезпеки склали 9 актів про порушення на загальну суму 2 тис. 308 євро, до бюджету України перераховано 5 тис. 961 грн. Зараз ваговий комплекс працює на 86 км дороги Київ–Чоп у Житомирській області.

«Вагові комплекси допомагають перевірити реальну вагу вантажу від тієї, що вказана у товарно-транспортній накладній. Перевантажені автомобілі псують дороги, якими їдуть, а отже, мають сплачувати штрафи. Штраф за відсутність дозвільних документів при перевезенні вантажів із порушенням допустимих параметрів складає 1700 грн, а сума у євро залежить від відстані, яку проїхала машина із перевантаженням», - йдеться у публікації.

Як повідомляв Житомир.info, 11 червня цього року Житомирській області компанія-перевізник отримала рекордний штраф - понад 6,6 тис євро - за порушення вагових параметрів. За тиждень, з 28 червня по 4 липня 2018, Укртрансбезпека в Житомирській області виписала штрафів більш як на 1 тис. євро за перевантаження автомобілів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фура ваговий контроль Укртрансбезпека  
Матеріали по темі